Martijn van Vuuren vertolkte met Boxtel's Harmonie de mooiste kleinkunstliedjes. Ook Ramses Shaffy ontbrak niet.
Martijn van Vuuren vertolkte met Boxtel's Harmonie de mooiste kleinkunstliedjes. Ook Ramses Shaffy ontbrak niet. Foto: eigen collectie | Peter Kasbergen.

‘Dit is een middagje écht genieten...’

MuBo 10 jaar

Een uitverkochte zaal beloonde Boxtel’s Harmonie en haar gastzanger Martijn van Vuuren zondagmiddag met een staande ovatie. Het programma Hollandse Meesters in Concert werd laaiend enthousiast ontvangen door ruim 160 luisteraars.

De uit Bemmel afkomstige artiest reist met zijn programma door het hele land. Deze keer vertolkte hij zijn repertoire vanwege het tienjarig bestaan van museum MuBo. Daags voor het optreden vond de aftrap van een omvangrijk jubileumprogramma plaats. 

Het concert in Podium Boxtel was een van de eerste van ruim vijftig activiteiten die tot eind juni van stapel lopen door uiteenlopende verenigingen en organisaties. 

VOLUIT MEEZINGEN

Met het verstilde Voor Haar van Frans Halsema ontroerden Van Vuuren en de harmonie hun publiek. In onder meer medleys met successen van Toon Hermans en uit de ooit populaire televisieserie Ja Zuster, Nee Zuster konden de bezoekers naar hartenlust meezingen. 

,,Een feest van herkenning. Prachtig!”, jubelde MuBo-voorzitter Willem van Vossen na afloop. ,,Wat zijn we toch rijk gezegend met deze pareltjes uit de Nederlandse kleinkust. En die Jordaan-potpourri was voor mij als geboren Amsterdammer natuurlijk he-le-maal het einde. Ik heb voluit meegezongen!”

Van Vossen erkende dat hij nog nooit een harmonieconcert had bezocht. ,,Wat een geweldige middag. Dit is genieten. En wat hebben we in Boxtel toch veel talent. Dit orkest heeft mij echt verrast. Complimenten voor alle uitvoerenden en de dirigent.” 

Vol lof was de MuBo-voorzitter, net als veel anderen overigens, ook over Mike van Gils. Hij vertolkte als solist het Concertino voor Fagot van Julius Fucík dat slechts zelden wordt geprogrammeerd door orkesten. De virtuoze muzikant speelde vol bravoure en werd sfeervol begeleid door het 55-koppige blaasorkest. 

HEERLIJKE MARS

Frans en Riet van der Plas genoten met volle teugen. ,,En wat heerlijk dat het programma startte met zo’n mooie, ouderwetse mars”, wees Frans naar Gammatique van Gerard Boedijn. Riet knikte instemmend: ,,Dat hoort wat mij betreft helemaal thuis in een concert door de harmonie.”

Mike van Gils soleerde in het Concertino voor Fagot van Julius Fucík.
Het toneel van Podium Boxtel moest aanzienlijk worden uitgebouwd om het 55-koppige orkest te herbergen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59