Opening van het Boxtelse museum MuBo aan de Baroniestraat in 2013.
Opening van het Boxtelse museum MuBo aan de Baroniestraat in 2013. Foto: Marc Cleutjens.

MuBo bestaat tien jaar en viert drie maanden feest

MuBo 10 jaar

MuBo bestaat tien jaar. Daarom heeft het bestuur van het museum aan de Baroniestraat gedurende drie maanden een cultureel programma opgetuigd met 54 activiteiten op twintig verschillende locaties. Dit onder de noemer Samen op Stap in Cultureel Boxtel. Vandaag, zaterdag 16 maart is om 14.30 uur de feestelijke aftrap. 

Tijdens de opening van het voorjaar vol culturele activiteiten, wordt onder meer het jubileumlogo onthuld. Ook zijn er toespraken van MuBo-voorzitter Willem van Vossen, toespraken burgemeester Ronald van Meygaarden en reus Jas de Keistamper. Ook zijn er rollen weggelegd voor gilde Sint-Barbara & Sint-Joris en de Gildenbondsharmonie. Daarnaast krijgen de bezoekers een preview te zien van het kunstwerkproject MuBo viert Jong Talent in samenwerking met de basisscholen. 

‘Samen op Stap in Cultureel Boxtel’ loopt tot en met 30 juni. Iedereen kan dan een reis te voet of per fiets maken langs diverse locaties waar een culturele of kunstzinnige activiteit plaatsvindt. MuBo wil zijn tweede lustrum vieren door inwoners te verbinden, samenwerking tussen culturele organisaties te bevorderen en meer jongeren te betrekken bij het museum.

,,Samen op Stap in Cultureel Boxtel is in deze vorm nog nooit eerder vertoond. Hiermee zetten we Boxtel op een vernieuwende en unieke manier op de kaart, zowel bij inwoners als toeristen. Voor iedereen is er wel iets om te bezoeken, te bekijken of aan mee te doen”, vertelt voorzitter Van Vossen.

NIEUWSAPP

De bezoeken zijn veelal gratis. Het evenement wordt gepromoot met een speciale PR-stunt. Naast deze bijlage, brengt Brabants Centrum de activiteiten ook gedurende de looptijd onder de aandacht, onder meer in de nieuwsapp waar alle activiteiten overzichtelijk worden gebundeld. De app is gratis te downloaden via Google Playstore en App Store. 

Onder andere het Boxtelse college van B en W omarmt het evenement. Ook omdat het aansluit op de beleidsvisie ‘Bezoekerseconomie’ die gaat over recreatie en toerisme.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 9 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 13 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 15 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 15 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59