Afbeelding
Foto:

Geschiedenis van Boxtel vertaald naar muzikale voorstelling

MuBo 10 jaar

De Canon van Boxtel staat centraal tijdens het concert van de Boxtelse Cantorij op zondag 24 maart om 16.00 uur in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Vaste begeleider Gerard Habraken speelt op orgel. 

Vanwege tien jaar MuBo en het feit dat honderd jaar geleden een van de twee Heilig Bloeddoeken terugkeerde, is de muzikale voorstelling gewijd aan de lokale geschiedenis. Het accent ligt op koormuziek. Aan de hand van toepasselijke muziek en mondelinge toelichting door dirigent en oud-Boxtelaar Wil Barten komen verschillende historische feiten aan bod. 

Er klinkt muziek uit de tijd van de kastelen en de Slag om Boxtel. Ook de komst van de protestanten en hun kerkmuziek wordt belicht, net als de bloedprocessie, de opkomst van de kloosters, de ontwikkeling van de katholieke kerkmuziek en daarmee samenhangend de oprichting van de nieuwe parochies. Dat laatste begint met de bouw van de Heilig Hartkerk en de koortraditie in het geloofshuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 8 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 12 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 14 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 15 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59