Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

Vion doneert duizenden hulpmiddelen in strijd tegen Corona aan Liduina

Algemeen

Duizenden gecertificeerde hulpmaterialen die normaliter door medewerkers in de productie van vlees en vleeswaren worden gebruikt, heeft het bedrijf Vion gedoneerd aan onder meer het zorgexpertisecentrum Liduina in Boxtel. ,,We dragen graag een steentje bij aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg’’, aldus vestingmanager Jan Marcelis.

Het Liduina, dat onder de vlag van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) vaart, kreeg vorige week 1.000 vloeistofdichte overalls en overlaarzen, 2.000 overmouwen, 1.000 maskers met geïntegreerde mondkapjes, 500 overalls en 500 overschoenen. De GGD in 's-Hertogenbosch deed enkele dagen eerder al een beroep op Vion om materialen aan te leveren. Toen ging het om 5.000 vloeistofdichte schorten voor het JBZ in de Brabantse hoofdstad. Een tweede verzoek leidde tot nog eens dat aantal schorten. 

De vleesverwerker op Ladonk legde vanwege de coronacrisis ook contact met het Boxtelse gemeentebestuur over hoe er steun kon worden geboden aan de lokale zorgsector. Ook vond het overleg plaats met het Liduina en dat leidde dus tot een flinke donatie van het aantal hulpmiddelen die er zeer welkom zijn.

De komende periode blijft Vion bereid om de lokale zorgsector te ondersteunen, zover de voorraad het toelaat. Ook collega-vleesproducenten zijn opgeroepen om in hun eigen regio in actie te komen. Marcelis: ,,Niemand hoeft in deze coronacrisis lang na te denken als je een verzoek krijgt van het ziekenhuis. Dan kom je in actie en zet je alles op alles om bij te dragen aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg én de mensen die deze zorg zo hard nodig hebben.’’

Eerder doneerde Vion vanuit de locatie in Groenlo ook al honderden mondkapjes aan het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 2 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 4 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 6 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 9 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 11 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 12 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 13 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00