Afbeelding

Tilburgse wethouder wordt watergraaf

Algemeen

CDA-wethouder Erik de Ridder (40) is gisteren, donderdag 14 februari aanbevolen als nieuwe watergraaf van De Dommel. Daarmee volgt hij de Boxtelaar Peter Glas op die per 1 januari is aangesteld als Deltacommissaris.

Voorzitter vertrouwenscommissie én waarnemend watergraaf Lex Huijbers: ,,De jarenlange bestuurlijke ervaring van Erik de Ridder als wethouder van de gemeente Tilburg is voor hem een uitstekend vertrekpunt."

De Ridder is sinds 2010 wethouder van Tilburg. Na acht jaar financiën en economische zaken heeft hij nu gezondheid, welzijn, sport, emancipatie & integratie en evenementen in zijn portefeuille. Hij begon zijn loopbaan als beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken en was werkzaam voor consultingbedrijf Ordina . 

De Ridder vindt de toekomstige werkzaamheden bij het waterschap spannende uitdaging, maar het is geen onontgonnen gebied voor hem: ,,Als kind van een ingenieur van Rijkswaterstaat heb ik tijdens onze vakanties in Nederland volgens mij alle sluizen, dijken en waterlopen in ons land wel gezien. Tenminste éé keer! Water heeft me eigenlijk altijd enorm aangetrokken."

De aanbeveling wordt nog voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Vervolgens wordt hij door de minister voorgedragen. De uiteindelijke benoeming geldt voor een periode van zes jaar. Als de voordracht wordt overgenomen, begint De Ridder naar verwachting in het voorjaar bij waterschap De Dommel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 8 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 15 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 16 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 17 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46