Afbeelding
Foto: Pål Jansen

Seniorenuurtje bij AH om coronavirus

Algemeen

De landelijke Albert Heijn start vanaf maandag een seniorenuurtje. En ook de Boxtelse super doet er aan mee. Zeventigplussers moeten daarvoor vroeg uit de veren: speciaal voor deze groep opent de supermarkt aan de Prins Hendrikstraat om 07.00 uur. Het boodschappenuurtje is van maandag tot en met vrijdag.

,,Een prima initiatief voor ouderen zodat zij even op een rustige en veilige manier boodschappen kunnen doen", stelt ondernemer Ronald de Jong van de Boxtelse Albert Heijn. Steeds meer maatregelen treft, net als de andere supermarkten, ook deze winkel aan de Prins Hendrikstraat: schermen voor de kassa's, om de caissières te beschermen, informatiebordjes met richtlijnen, suggestiestrepen om mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te houden... ,,Maar gebruik zoveel mogelijk de zelfscans", adviseert ondernemer Ronald de Jong. ,,Bij die kassa's is ook meer ruimte en op deze manier kan je contactloos betalen. Voor ieders veiligheid is het beter om niet met contant geld af te rekenen."

Inmiddels zijn de boodschappenmandjes weggehaald uit de Albert Heijn en worden de winkelwagens en zelfscans met regelmaat gereinigd. De Jong benadrukt ook zijn klanten om op gepaste afstand van elkaar, maar ook van het personeel te blijven. 

Het is flink aanpoten voor de supermarkten in deze tijd, weet de supermarktondernemer. ,,De aantallen vliegen ons om de oren. Maar er is genoeg gedaan om de productie omhoog te krijgen. Iedere dag gaat het een beetje beter. Ook is de 'kerstbesturing' er als het ware opgezet." In principe is er voldoende voor iedereen, maar met name distributie en logistiek vormden een uitdaging. ,,Soms weten ze in de distributiecentra niet waar ze de spullen kwijt moeten", vertelt De Jong. De jongens en meiden schakelen desalniettemin allemaal een tandje hoger. ,,Ik heb diep respect voor hen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 5 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 12 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 13 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 14 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46