Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Algemeen

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de Rode Draad in Boxtel laten diverse kunstenaars deze vormen van beeldende kunst zien. Dit jaar zijn er echter ook enkele nieuwe uitingen te bezichtigen op zaterdag 22 en zondag 23 september. ,,Die afwisseling maakt het programma ook in het zestiende jaar fris", vertelt mede-organisator Ferdy Steger.

Op ruim vijfentwintig locaties worden kunstwerken geëxposeerd. Dat varieert van galeries tot tuinen en van winkels tot woningen. Ruim 25 professionele- en amateurkunstenaars uit Boxtel maar ook van daarbuiten, tonen schilderijen, beelden, foto's en andere kunstobjecten. Het merendeel van de locaties is in en rond het centrum te vinden, maar ook in de omliggende wijken tonen kunstenaars vanuit hun woning kunstwerken. De Rode Draad dankt zijn naam aan de rode ballonnen die de diverse expositielocaties markeren. Deze zijn beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De kunstenaars geven zelf uitleg over hun werk. Meer informatie is te vinden op www.rodedraad.art.

Voor deze editie van de kunstroute is contact gezocht met cultuurverbinder Romijn Conen en dat heeft een nieuwe, kunstzinnige toevoeging opgeleverd. Op de bovenste verdieping van de bibliotheek aan de Burgakker presenteren Bas van den Biggelaar en Maaike en Chloe Jahne voor het eerst tijdens de Rode Draad hun werken. Van den Biggelaar toont grafisch werk, moeder en dochter Jahne hebben beiden een heel verschillende stijl. Zo mixt Maaike foto's met muziek en Chloe brengt surrealistische tekeningen en composities. Steger: ,,Conen wilde graag andere soorten kunstenaars onder de aandacht brengen en heeft deze drie creatievelingen gevraagd om een bijdrage. Het zou mooi zijn als we in de komende jaren op deze manier nog meer gevarieerde disciplines kunnen laten zien."

OP DE FOTO: Tijdens de Rode Draad op zaterdag 22 en zondag 23 september is op 25 locaties kunst te bekijken. (Archieffoto: Gerard Schalkx).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 20 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29