dav
dav

ODC voetbalt in stadion FC Den Bosch

Algemeen

De spelers en begeleiders van ODC JO11-1 en JO12-1 speelden vorige week op een wel heel bijzonder veld; in het stadion van FC Den Bosch. Ondanks de natte en koude avond, was het een bijzondere ervaring voor de voetballertjes. Ze mochten twee korte wedstrijden spelen tegen een jonge selectie van FC Den Bosch. Hoewel de Bosschenaren sterker waren, hielden de Boxtelse spelers goed stand. Het waren positieve potten zonder overtredingen.

Na een warming-up tussen de stadionlichten en de hoge tribunes, speelden de voetballers van ODC twee potjes 'twingames'. Dat zijn wedstrijden van een half uur waarbij meer spelers op een kleiner veld staan om balcontact te bevorderen. Hoewel er niet gewonnen werd, lukte het de Boxtelaren toch een goal te maken. Na afloop was iedereen positief, want het niveauverschil was kleiner dan van tevoren werd gedacht.

Voor de tweede wedstrijd voerde de coach van de tegenstander wat wissels door en mochten de bezoekers met een man meer spelen. Dat had een positief effect: het goede gevoel van de eerste wedstrijd zorgde ervoor dat een snelle achterstand geen probleem was. Naarmate de wedstrijd vorderde, konden de ODC-spelers elkaar steeds beter vinden; er werden mooie combinaties gemaakt en ze kwamen steeds vaker voor de goal van de tegenstander. Het vertrouwen groeide nog meer toen het bij FC Den Bosch moeizamer ging. De Boxtelse keeper maakte mooie reddingen en ook de voorhoede kwam tot scoren. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 4-4.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jules Hameleers

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Freelance-redacteur

Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 34 minuten geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 13 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 15 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 16 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 21 uur geleden