Afbeelding
Foto: Kunstlicht99

Kunstlicht99 zoekt met spoed ruimte

Algemeen

,,We zouden graag in het centrum van Boxtel zitten, op een zichtbare plek. Maar we zijn gauw tevreden met een ruimte", zegt Frans Schweigmann, voorzitter van de Boxtelse kunstenaarsvereniging Kunstlicht99. De vereniging zit binnenkort zonder een vaste expositie- en opslagruimte en is naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen.

Kunstlicht99 is een vereniging van professionele kunstenaars die al sinds 1999 exposities en andere kunstactiviteiten in Boxtel organiseert. De vereniging draait op vrijwilligers. Per 1 december moeten ze vertrekken uit hun ruimte aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. Ze huurden het onderkomen voor een symbolisch bedrag. Dat is ook nodig, want de vereniging heeft niet veel budget. ,,We hopen dat er een Boxtelaar is die de kunst een warm hart toedraagt, belang hecht aan onze vereniging én een winkelpand, showroom of andere ruimte leeg heeft staan", zegt Schweigmann.

Een vast 'honk' is belangrijk voor Kunstlicht99. ,,We houden vier keer per jaar een expositie van twee maanden. Dat doen we tot nu toe in onze eigen ruimte. Daarnaast hebben we opslag nodig voor bijvoorbeeld sokkels, kolommen en kasten; spullen waarmee we een tentoonstelling kunnen inrichten." De vereniging stelt niet veel eisen aan de ruimte. ,,Zo'n vijftig vierkante meter is groot genoeg. En op een zichtbare plek, we willen tenslotte kunst in Boxtel promoten."

Kunst beschouwt hij als een belangrijk onderdeel van de samenleving, van het leven. ,,Kunst is nodig. Het kan je blik verruimen. Kunstenaars hebben creatieve ideeën of zorgen bijvoorbeeld voor een andere, kritische blik op de maatschappij." De hoop van de vereniging is gericht op iemand die deze belangen onderschrijft en betaalbare ruimte heeft. ,,Wij vinden onszelf belangrijk", lacht Schweigmann. ,,En we willen graag een vaste plek behouden in de Boxtelse gemeenschap."

Mensen die een geschikte ruimte in de aanbieding hebben, kunnen contact opnemen via e-mail: f.schweigmann@gmail.com of telefoonnummer 06-51 11 85 54.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 9 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 11 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 13 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 14 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 15 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 17 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30