Afbeelding
Foto: Jarien Geels

Esschenaar maakt speciale stoel voor goed doel

Algemeen

Stoelen ontwerpen: dat is het ultieme, vindt Lars Snellaars (37). Maar niet alleen hiervan gaat zijn hart sneller kloppen. De geboren en getogen Esschenaar houdt ook van ondernemen. Van nieuwe dingen bedenken én in de markt zetten. En van verbinden. Al die passies komen samen in de Love it!- stoel van zijn bedrijf Take a Seat Please. De stoel, met een rugleuning in de vorm van een hart en ontworpen door bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie, is gekoppeld aan stichting Met je hart. De stichting ontvangt voor iedere verkochte stoel 25 euro.

'Make design social' staat in de brochure van Snellaars' bedrijf Take a Seat Please. Met de actie met de Love it!-stoel maakt hij dat heel concreet. ,,Ik wilde me graag verbinden aan een goed doel. Bij de Love it!-stoel, met zijn hartvorm, kwam ik al gauw uit bij stichting Met je hart", zegt Snellaars. Niet helemaal toevallig, want de stichting werd opgericht door Babs van Geel uit Boxtel, een bekende van Snellaars. ,,Maar het is vooral een heel mooie stichting", zegt hij. Stichting Met je hart zet zich in om gevoelens van eenzaamheid onder ouderen te verzachten. Ze doet dat door lokale, terugkerende ontmoetingen op te zetten voor kleine groepen ouderen. ,,Van iedere verkochte stoel gaat 25 euro naar Met je hart", zegt Snellaars. ,,Je koopt een hart voor een ander hart."

VOL IDEEËN

Dat Snellaars meubels is gaan ontwerpen - en sinds drie jaar ook eigenaar is van zijn eigen meubelmerk - lag helemaal in de lijn der verwachting. ,,Ik tekende als kind altijd huizen, van binnen en van buiten." Tegelijkertijd vindt hij zichzelf geen 'pure meubelontwerper'. ,,Ik houd er ook van een product in de markt te zetten en om vernieuwende concepten te bedenken. Ik combineer het kunstzinnige van mijn vader, die kunstenaar is, met het meer commerciële van mijn moeders familie. Mijn moeder zit ook altijd vol ideeën, net als ik. Daar word je helemaal gek van", lacht hij. Het was even zoeken naar een geschikte opleiding, nadat hij de Bracbant Havo in Boxtel afrondde. De kunstacademie was 'te vaag' en de heao 'te commercieel'. Hij vond zijn plek op de Design Academy in Eindhoven. Ook daar hield hij zich al bezig met meubelontwerp.

INNOVATIEF

Sinds drie jaar runt hij zijn eigen meubelmerk Take a Seat Please. Onder die vlag verkoopt hij design eetkamerstoelen, handgemaakt, recht uit eigen fabriek. Door de verkoop en logistiek innovatief aan te pakken - voornamelijk online en door te werken met zogenaamde 'touchpoints' waar je de zitmeubels kunt bewonderen - houdt hij de prijzen laag. Een stoel is het mooiste wat er is, vindt Snellaars. ,,Ook bekende architecten, zoals Rietveld of Le Corbusier, zijn het meest trots op de stoelen die ze ontwierpen. Er komt veel kijken bij het ontwerpen en maken van een stoel. Je moet een goed concept hebben, maar een stoel moet ook functioneel zijn: je moet er goed op kunnen zitten. En iedereen heeft een stoel nodig."

Het ontwerp van de stoelen van Take a Seat Please is van de hand van Snellaars zelf. ,,Grafische stoelen met luchtige stoffering", typeert hij zijn ontwerpen. Sinds begin dit jaar ontwerpt ook Jan des Bouvrie, de bekendste binnenhuisarchitect van ons land, voor Take a Seat Please. ,,Ik ben gewoon naar hem toegestapt en werd heel warm en enthousiast ontvangen", zegt Snellaars. De samenwerking was snel beklonken en nu is er de Love it!-stoel.

De zitmeubel past in de collectie, maar is ook een 'vreemde eend in de bijt', zegt Snellaars. ,,Ik vind het niet per se een Jan des Bouvrie-stoel. Maar dat maakt de stoel juist bijzonder; spannend. We gaan er de markt mee op knallen: het is het singletje van ons album. Ik denk dat het een echte klassieker wordt." En vanwege de bijzondere hartvorm ook in te zetten voor allerlei verbindende activiteiten, denkt hij. Te beginnen met zoveel mogelijk donaties voor stichting Met je hart. Tot het eind van het jaar is de Love it!-stoel tegen een speciaal actietarief aan te schaffen. Meer informatie: www.metjehart.nl of www.tsap.nl.

OP DE FOTO: Eigenaar Lars Snellaars uit Esch (links) van Take a Seat Please wilde zijn bedrijf graag verbinden aan een goed doel. Met de Love it!-stoel, ontworpen door Jan des Bouvrie (rechts), ontstond het idee om stichting Met je hart van oud-Boxtelaar Babs van Geel te steunen. Voor iedere verkochte stoel ontvangt de organisatie, die kwetsbare ouderen ondersteunt, 25 euro. (Foto: Jarien Geels).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 11 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 13 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 14 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 15 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 17 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 19 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30