Afbeelding

Eerste bedrijf sluit aan bij GreenTech

Algemeen

Noble Environmental Technologies is het eerste bedrijf dat zich heeft aangemeld voor GreenTech Park Brabant. Dinsdag tekenden de gemeente en het internationale bedrijf daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Het bedrijf gaat nu met de gemeente uitzoeken of het haalbaar is om zich te vestigen op Vorst B.  

Noble Environmental Technologies maakt een eigen product genaamd ECOR, een duurzaam alternatief voor materialen als multiplex en hardboard. Daarvoor worden gerecyclede en opnieuw te recyclen materialen gebruikt. Volgens Boxtel vormt het snoeihout dat verzameld en verwerkt gaat worden op het biomassaplein, waarvoor 11 september de omgevingsvergunning werd verleend, een mogelijke bron voor ECOR. ,,Deze werkwijze past goed bij de doelstellingen van GreenTech Park Brabant", laat de gemeente weten. Het bedrijf wil in de toekomst een productiefaciliteit openen op het GreenTech Park.

Een woordvoerder geeft aan dat de gemeente met nog meer partijen in gesprek is. GreenTech Park Brabant op Vorst B, een gebied van negen hectare, moet zich vullen met bedrijven die passen binnen een zogeheten 'circulaire economie'. Oftewel: ondernemingen die reststoffen gebruiken voor hun productie en daarbij (zoveel mogelijk) hernieuwbare energie gebruiken. 

OP DE FOTO:  Staand v.l.n.r.: burgemeester Mark Buijs, Rian Jacobs (Noble Environmental Technologies), Gerrit Bruggeman (Noble Environmental Technologies), Eward Heijmans (kwartiermaker GreenTech Park Brabant). Zittend v.l.n.r. Eric Logtens (Noble Environmental Technologies) en wethouder Maruška Lestrade. Laatstgenoemde heeft recent de portefeuille GreenTech Park Brabant op zich genomen. (Foto: Gemeente Boxtel).

  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 9 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 10 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 11 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 12 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 13 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 15 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 17 uur geleden