Afbeelding

Dit is plan C van het Centrummanagement: 'Koop lokaal, zeker nu'

Algemeen

Lege terrassen, extreem rustige winkelstraten, de horeca zijn gesloten... Het zijn vreemde tijden, ook voor Boxtelse ondernemers. ,,Maar het goede nieuws is dat de Boxtelse ondernemers zeker niet bij de pakken neer gaan zitten!", aldus het Centrummanagement Boxtel. En daarom hebben de zelfstandigen samen met het Centrummanagement het initiatief genomen voor Plan C.

Ook van de Boxtelse ondernemers wordt de nodige creativiteit verwacht vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. En dat gebeurt ook. Restaurants zetten in no-time afhaal en bezorgservices op, er zijn kledingwinkels die mensen thuis laten passen, shoppen op afspraak is mogelijk, sociale media wordt flink ingezet. ,,Petje af voor deze ondernemers", aldus eht Centrummanagement.

Een steuntje in de rug voor deze lokale zelfstandigen, is echter ook welkom. Daarom heeft het Centrummanagement de webpagina www.boxtelcentrum.nl/pagina-c opgericht. ,,Daarop vind je een groot aantal mogelijkheden van de Boxtelse ondernemers op een rijtje. Wanneer zijn ze open, welke acties, hoe zorgen ze voor maximale veiligheid. We hopen dat consumenten hier massaal gebruik van gaan maken. Want één ding mogen we niet vergeten: koop lokaal. Zeker nu. Als we hiermee stoppen dan zal de lokale ondernemer er na het Corona-tijdperk wellicht niet meer zijn."

Er is ook een actie aan verbonden. Op de Facebookpagina van Boxtel Centrum (@boxtelcentrum) staat een afbeelding met tekst ‘wees loyaal, koop lokaal’. Wie deze afbeelding deelt op zijn tijdlijn, maakt iedere dag kans op een cadeaubon van 25 euro die lokaal is te besteden. De actie wordt mogelijk gemaakt door Centrummanagement Boxtel. ,,Het zou fantastisch zijn als we deze actie met zoveel mogelijk Boxtelaren gaan delen."

Ook worden winkels en horeca opgeroepen om mee te doen met Plan C. ,,De winkels en horeca in Boxtel worden zwaar getroffen door de maatregelen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. De (Rijks) overheid heeft allerlei maatregelen getroffen om de schade te beperken. Maar ook op lokaal niveau kan een en ander gebeuren. Te beginnen met solidariteit", meent het Centrummanagement.

Essentieel voor de organisatie is dat er een goed komt van alle winkels en horeca en de maatregelen die zij hebben getroffen. Denk daarbij aan speciale openingstijden de komende periode, consumentenacties voor het publiek en maatregelen om de veiligheid tijdens het winkelen of bij afhaal te garanderen. Kortom alles wat maar relevant kan zijn voor de inwoners van Boxtel die lokaal willen kopen.

Van ruim veertig bedrijven zijn de gegevens inmiddels binnen. Deelname aan Plan C, kan eenvoudigweg door een mail te sturen naar: info@cmboxtel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 3 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 17 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 19 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 21 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 22 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 23 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 28 mrt, 08:00