Afbeelding

Coronavirus: update afgelastingen

Algemeen

UPDATE 18 maart, 10.30u - Alle openbare activiteiten zijn opgeschort. Ondernemers, verenigingen en stichtingen geven daarmee gehoor aan de oproep van het kabinet en overkoepelende organisaties. Hieronder een overzicht van de afgelastingen en sluitingen die nog niet bekend waren toen onze krant werd uitgebracht. Naar aanleiding van de aangescherpte noodmaatregelen gaan we ervan uit dat alle organisaties hebben besloten hun activiteiten tot 6 april stil te leggen. 

BOXTEL

De jaarlijkse FAC Paasloop van atletiekvereniging Marvel gaat tweede paasdag 13 april voor het eerst in 44 jaar niet door. 

Boxtel Vooruit heeft de palmpaasoptocht afgelast die voor zondag 5 april stond gepland.

Podium Boxtel heeft alle voorstellingen tot 6 april af moeten blazen. Dat betekent dat voor cabaretier Guido Weijers (20 maart) en het concert Brel & Brass van Boxtel's Harmonie (4 april) andere datums worden gezocht. Camerettenfestival is verplaatst van 27 maart naar 20 mei. Daarnaast heeft Go Rome het in de theaterzaal aan de Burgakker geplande optreden Ladies First, gecanceld. De Boxtelse band zou daarin 18 april optreden met acht lokale zangeressen.

Het Unicef Kinderrechten Filmfestival kan voorlopig niet worden afgerond nu de basisscholen zijn gesloten. Ook de finale en première van de films die de schooljeugd heeft gemaakt of nog moest maken, is op maandag 6 april afgelast. Dat meldt CultuurBox. In partycenter Denziz is zondag 29 het optreden van The Explosion Rockets afgelast. 

Zorggroep Elde Maasduinen heeft zaterdagavond alle zorglocaties gesloten voor bezoekers. Klik hier voor meer informatie. 

Doordat alle sportaccommodaties op last van de overheid zijn gesloten, gaat ook de open tennisdag van LTV De Merletten op 29 maart niet door. 

Vrouwencontact Boxtel heeft alle activiteiten gestaakt. Hobbycentrum Boxtel (HCB) aan de Baroniestraat houdt de deuren gesloten en heeft eveneens alle activiteiten (ook die elders worden gehouden) afgeblazen. Bovendien houdt de Kinderboerderij aan het Apollopad tot met eind maart de poort dicht voor publiek.

In gemeenschapshuis De Walnoot zijn de wekelijkse kienavonden op donderdag opgeschort, meldt het organiserende team Aquavaria. Ook de kienavonden die carnavalsclub De Agterblijvers op maandagen in partycenter De Comsche Hoeve houdt, vervallen. FilmPodiumScopia heeft de filmvoorstelling van maandag 16 maart in Muziekhuis Boxtel geschrapt. 

De wedstrijden in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie zijn opgeschort, net als die van de recreatieve volleybalcompetitie BBO. 

Maandag 23 maart zouden smartlappen en zeemansliedjes klinken in gemeenschapshuis De Rots, maar het Dükerskoor heeft een streep gezet door zijn maandelijkse meezingavond. Museum MuBo in Boxtel is tot nader order gesloten voor publiek. VVV Boxtel wilde donderdag 26 maart starten met rondwandelingen door het centrum langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. De eerst tocht is geschrapt; de organisatoren hopen nu dat de reeks rondleidingen op 8 april kan beginnen. 

De modezondag die de Boxtelse centrumwinkeliers zondag 29 maart zouden houden gaat niet door; wel zijn de winkels die dag vooralsnog open. De in februari geopende nieuwe Vincentiuswinkel (Stationsstraat) blijft tot nader order gesloten.  

Boxtheater heeft de voorstellingen van toneelstuk Vleesch, dat vrijdag 27 maart in première zou gaan, eveneens afgelast. Er is nog geen besluit genomen over eventuele nieuwe datums. Lionsclub Boxtel Belles Amies heeft culinair festival De Proeftuin op 5 april van de kalender gehaald. 

De bekendmaking wie de titel Beveiligingsbedrijf van het Jaar heeft gewonnen, werd donderdag afgelast toen de bijeenkomst al bezig was. Het Boxtelse bedrijf Doevendans Beveiliging was een van de genomineerden. De Gildenbondsharmonie kreeg te horen dat de concertwedstrijd om het open Nederlands harmoniekampioenschap, op 28 en 29 maart in Barneveld, is afgeblazen. 

LIEMPDE

De Boeremert die traditioneel op tweede paasdag wordt gehouden, vindt dit jaar geen doorgang, zo hebben de organisatoren maandagavond bekendgemaakt. Omnisportvereniging LOV heeft alle activiteiten in sporthal Pius X stilgelegd. 

Zowel multifunctionele accommodatie De Serenade (Oude Dijk) als bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd  aan de Barrierweg zijn gesloten. Vrijdag 20 maart wordt de opening van het nieuwe skateparkje aan de Bolakkerweg gecanceld. Ouderenbond KBO heeft alle activiteiten stilgelegd; ook de ledenvergadering van 30 maart vervalt. 

In de   Sint-Jans Onthoofdingkerk   zijn alle eucharistievieringen geschrapt. Wel is het kerkportaal van 10.00 tot 16.00 uur open om een kaarsje op te steken.  Natuurwerkgroep Liempde  heeft de lezing en wandeling van oud-boswachter Frans Kapteijns, respectievelijk op 19 en 21 maart, afgeblazen. 

ESCH

De door stormweer uitgestelde carnavalsoptocht in Esch wordt niet ingehaald op 22 maart, meldt stichting De Oggelvorsen. Ook het Opwermersbal in Ons Café is die dag gecanceld. Bovendien gaat 21 maart de feestelijke onthulling van een monument dat herinnert aan de zwarte zusters niet door. 

GEMONDE

De tonpraterswedstrijd in Gemonde, het jaarlijkse Romkankletsen, gepland voor 20, 21 en 22 maart, is verplaatst naar 8, 9 en 10 mei. Het schuttersgilde laat de laatste rik- en jokeravond van het seizoen voor wat het is. Vrijdag 20 maart zouden in clubhuis Datmunda eigenlijk de prijzen worden uitgereikt, maar die worden nu thuisbezorgd bij de winnaars. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 3 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 9 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 10 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 11 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 23 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen gisteren
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46