Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Boeremèrt Liempde gaat niet door

Algemeen

Ook door de jaarlijkse Boeremèrt in Liempde gaat een streep. Het bestuur van de organiserende stichting is erg teleurgesteld, maar noemt het 'onverantwoord' om het evenement door te laten gaan op tweede paasdag, maandag 13 april.

Het bestuur meldt: ,,Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het coronavirus zijn we tot het besluit gekomen om de Boeremèrt niet door te laten gaan. De reden is de impact van de maatregelen zoals die nu gelden om het Covid-19-virus te bestrijden. De gevolgen en mogelijke (financiële) risico’s hebben een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het onverantwoord is de organisatie door te zetten. Wij betreuren het dat de Boeremèrt niet door kan gaan, maar vinden het gezien de huidige ontwikkelingen het verstandigste besluit.”

Volgend jaar vindt de nostalgische markt plaats op maandag 5 april. 

OP DE FOTO: Vorig jaar was de Boeremèrt heet, maar goed bezocht. Één van de sfeermakers was het jaarlijkse straattheater rond het Broekegangske. De Liempdenaren, onder aanvoering van Paul Saris, verbeeldden ludieke soldaten. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 2 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 4 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 5 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 6 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 20 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 21 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 23 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen gisteren