Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

'Aarde te klein voor consumptie mensheid'

Algemeen

Als voorzitter van het Platform Duurzame en Solidaire Economie (DSE) is Boxtelaar Jan Juffermans (foto boven) dinsdag 22 januari een van de mensen die een petitie overhandigt aan de Tweede Kamer-commissie voor Economische Zaken en Klimaat. Die is ondertekend door 31 organisaties. Zij stellen voor niet alleen op klimaatgebied forse stappen te zetten, maar ook de mondiale ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen, met verwijzing naar de urgentie én de mensenrechten.

Een van de ondertekenaars is Ware Winst Brabant, een werkgroep die enkele maanden geleden in Boxtel van start ging. Deze organisatie streeft een nieuwe economie na waarbij bedrijven en instellingen bewust meer waarden creëren dan geld, met name op ecologisch en sociaal gebied. Maar ook landelijk opererende instellingen op gebied van onder andere natuur, milieu en mensenrechten scharen zich achter de petitie. 

Platform DSE wil duidelijk maken dat Nederland voor zijn welvaart beslag legt op een onrechtvaardig groot deel van de wereldwijde gebruiksruimte. De Aarde wordt door de consumptie van de mensheid te klein. Diezelfde mensheid talmde om tijdig maatregelen te nemen, aldus Juffermans. Verkleining van de zogeheten mondiale voetafdruk is hoogst noodzakelijk, aldus de indieners van de petitie. ,,Het is een kwestie van mensenrechten en samen overleven, voor nu en voor vele generaties na ons", aldus Juffermans. 

(Archieffoto: Albert Stolwijk). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 2 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 17 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 18 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 20 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 21 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 22 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur gisteren