RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:18:28    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 29 mei 2013 09:06 uur, laatst gewijzigd op 29 mei 2013 18:45 uur

kV: Ultieme poging bij BioMérieux

kV: Ultieme poging bij BioMérieux

Op de foto: De Boxtelse gemeenteraad wil een ultieme poging doen om toch een kV-station op het deels vervuilde terrein van het voormalige farmaceutische bedrijf BioMérieux te bouwen. (Foto: Peter de Koning).

Uiteindelijk stemmen de Boxtelse raadsfracties in met het voorstel om een perceel naast het parkeerterrein van het Rabo-datacenter aan te wijzen als bouwlocatie voor een hoogspanningsstation. Maar alleen omdat anders de zeer omstreden plek nabij woningen aan de Brede Heide weer in beeld komt. Toch wordt nog een ultieme poging gedaan om het terrein van BioMérieux aan de overkant van de Keulsebaan te verwerven.

Iedereen is ervan overtuigd dat het te koop staande perceel van BioMérieux de meest geschikte plek is om een zogeheten 10-150 kV-station te bouwen. Niet alleen de actievoerders tegen de oorspronkelijke bouwlocatie aan de rand van Lennisheuvel, óók de initiatiefnemers: energiebedrijf Enexis en netwerkbeheerder TenneT.

Toch wees het college van B. en W. het terrein van het vroegere farmaceutische bedrijf vorige week niet aan als bouwlocatie. Mede omdat de grond ter plaatse vervuild is. Over de omvang en aard van de bodemverontreiniging deed wethouder Wim van der Zanden dinsdagavond 27 mei in de raadsvergadering geen uitspraken ondanks aandringen van met name de oppositiepartijen.

Wel bleek hij bereid om de unaniem gesteunde motie van D66 uit te voeren en opnieuw in gesprek te gaan met zowel Enexis en TenneT als grootverbruiker Rabobank Nederland. Doel is om de uiterste opleverdatum van het kV-station (1 juli 2014) nogmaals uit te stellen. Als met dat uitstel wordt ingestemd, biedt dat wellicht tijd om de bodemverontreiniging te saneren zodat de beste bouwlocatie alsnog beschikbaar komt, zo is de gedachte.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Huidtherapie Meubelmakerijdenberg SNS Bank Doornmalen electro Beleef Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo