De Boxtelse zanger Danny Everett was degene die zondagmiddag de handen op elkaar en de armen in de lucht kreeg. Tientallen senioren zaten op gepaste afstand op het terras naast het gemeenschapshuis en genoten van een kop koffie of een borrel. Meezingen moesten de bezoekers vanwege het heersende coronavrius achterwege laten, maar dat maakte de pret er niet minder om. Met een brede lach op hun gezicht genoten de aanwezigen, vooral ouderen, van de hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek.

FANTASTISCH

Onder de aanwezigen was Truus van Heesch. Ook zij genoot van de zoetgevooisde entertainer met zijn aanstekelijke energie. ,,Ik vind het echt fantastisch. Ik ben heel blij dat ik weer de deur uit kan." Ook het kienen, kaarten, bridgen en biljarten is namelijk in kleine groepen weer gestart en Van Heesch maakt daar gretig gebruik van. ,,Ik woon namelijk hier meteen naast. Het is fantastisch dat we weer ergens terecht kunnen. Anders zit je ook alleen maar thuis..."

Ook penningmeester Frans van Erve van De Walnoot beseft hoe belangrijk het is voor de meestal oudere bezoekers dat in De Walnoot weer reuring is. ,,Voor de senioren is het erg belangrijk dat ze weer ergens naartoe kunnen. Het is geweldig dat ze er nu even uit mogen."

GELD ERBIJ

Ook de voorzitter kijkt met veel plezier naar de niet-meezingende, maar wel swingende senioren. ,,Dit is natuurlijk heel goed voor ons. Het optreden is betaald door de organisator van het kienen, aquariumvereniging Daphnia. Dat is natuurlijk fantastisch."

Van de Langenberg ziet eveneens de serieuze kant van de zaak: ,,Het is fijn dat we weer met wat activiteiten mogen beginnen, maar er moet nog steeds elke week geld bij uit onze reserves om de exploitatie rond te krijgen."

De coronacrisis is namelijk niet het enige financiële probleem waar De Walnoot mee te kampen heeft: het gemeenschapshuis krijgt daarnaast te maken met de veelbesproken subsidiekorting van 10 procent van de gemeente Boxtel. Hoewel deze door een administratiefout pas in 2021 wordt toegepast, wordt het financiële plaatje er niet rooskleuriger op.

Van de Langenberg: ,,We hopen heel erg dat we in september weer volle bak aan de slag mogen, anders wordt het toch wel erg lastig voor ons...