Afbeelding

Rechtbank stelt uitspraak Boxtelse ontuchtzaak uit

Algemeen

De uitspraak in de zaak tegen een 66-jarige Boxtelaar is uitgesteld. Hij wordt verdacht van ontucht met vijf kinderen. In eerste instantie zou het vonnis donderdag geveld worden, maar de rechtbank van 's-Hertogenbosch wil eerst meer informatie over de voorwaarden van de tbs van de verdachte. Het OM eiste eerder vijf jaar cel met dwangverpleging.

Voor een definitief oordeel heeft de rechter een zogeheten 'maatregelrapportage nodig'. Hierin staat te lezen aan welke voorwaarden de verdachten moet voldoen tijdens zijn terbeschikkingstelling (tbs). Bij het opstellen van het document moet volgens de rechtbank rekening gehouden worden met het feit dat de man mogelijk eerst een gevangenisstraf van langere duur zal moeten uitzitten.

Binnen drie maanden wordt er een definitieve uitspraak gedaan in de zaak rondom de Boxtelaar.

TWINTIG JAAR

De officier van justitie houdt er rekening mee dat de verdachte zich misschien wel twintig jaar aan kinderen heeft vergrepen. Zo voerde hij ontuchtige handelingen uit terwijl de kindjes sliepen. Deskundigen noemen de man een pedofiel. Hij was ook in het bezit van kinderporno.

De man gebruikte zijn vrijwillige functies bij de Voedselbank en de Vincentiusvereniging in Boxtel als een manier om met zijn slachtoffers in contact te komen. Zo deelde hij ijsjes uit aan kinderen. Het bestuur van de Voedselbank gaf twee weken geleden al aan niet te willen reageren op de lopende rechtszaak.

Tekst: Jules Hameleers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 40 minuten geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 18 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29