De rit is geen wedstrijd, het is de bedoeling dat de deelnemers de ronde in een dag volbrengen en zich laten sponsoren. Dat het evenement naar de Tour de France verwijst is geen toeval: de organisatie heeft de contouren van Frankrijk op de kaart van Noord-Brabant gelegd en een route uitgetekend met de vorm van het land van vin, pain et Boursin. Als je de route bekijkt ligt de Kapelweg ter hoogte van de Col du Tourmalet in de Pyreneeën, de Roond is Andorra en het parcours door Boxtel, dat loopt via bedrijventerrein Ladonk, de Van Hornstraat, de Molenwijkseweg, Baandervrouwenlaan, de toekomstige wijk Heem van Selis, dwars door Munsel/In Goede Aarde en via de Schijndelsedijk weer naar Schijndel gaat, moeten de Zuid-Franse steden Perpignan, Montpellier en Marseille voorstellen.

Dinsdag 28 juli legden oud-wielrenners van de vroegere TI-Raleighploeg het parcours al af, als een soort voorafje voor het publieksevenement. De toppers van weleer, inmiddels grijze pedaalridders, gaven hun goedkeuring aan het traject.

INSCHRIJVEN

Recreanten die hun gezonde lichaam willen pijnigen ten behoeve van zieke kinderen, kunnen zich voor de Ronde van Frankrijk in Brabant aanmelden via de website www.sportenvoorspieren.nl/uitdaging/de-ronde-van-frankrijk-in-brabant. Het inschrijfgeld bedraagt vijftien euro. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan het evenement met een bedrijventeam.

Fietsers kunnen zaterdag 29 augustus de route afleggen op elk gewenst moment. Startpunt is Maaspoort Sport & Events aan de Marathonloop 1 in 's-Hertogenbosch. Een dag later is er een officiële start tussen 08.30 en 11.00 uur op dezelfde locatie. Iedereen moet die dag uiterlijk om 14.30 uur binnen zijn.