Afbeelding

RIVM: 26 besmettingen in gemeente Boxtel

Algemeen

Het RIVM meldt nog steeds relatief weinig coronabesmettingen in de gemeente Boxtel. Zeker wanneer deze cijfers vergeleken worden met andere omliggende gemeenten. Er zijn nu 26 geregistreerde patiënten in de gemeente.

Deze cijfers zijn niet representatief voor het werkelijke aantal besmettingen: alleen mensen die met ernstige klachten in het ziekenhuis belanden, worden getest. Het gaat dan meestal om senioren en mensen in de risicogroep. Er kunnen dus nog veel meer mensen zijn met milde klachten.

De kaart die het RIVM bijhoudt op zijn website, laat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners zien. Met 84,4 zieken per 100.000 inwoners valt Boxtel in een middencategorie. Zes gemeenten ten oosten van het dorp, zoals Meierijstad en Bernheze, vallen in de zwaarste klasse en de omliggende regio's in de tegenovergestelde windrichting, zoals Haaren en Vught kennen ook significant meer patiënten. Waar dit verschil door komt, is niet te duiden.

UPDATE AFGELASTINGEN

De coronacrisis zet ook in Boxtel een streep door meerdere evenementen, zoals de Oranjefeesten op Koningsdag in Liempde en de kerkconcerten in de Sint-Petrusbasiliek. Daarnaast worden festiviteiten die niet per se afgelast moeten worden omdat deze pas na 1 juni plaatsvinden, toch geschrapt door de organisatoren. Het gaat hierbij om onder meer Live in Liempde dat eigenlijk op 14 juni stond gepland en het jubileumfeest van popkoor JukeBox. Beide evenementen zijn verplaatst naar 6 juni 2021.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jules Hameleers

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Freelance-redacteur

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 1 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 3 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 6 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 8 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 8 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 9 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 9 uur geleden