19:22:07    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 23 november 2014 17:13 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2014 12:30 uur

Échte Sint laat in Gemonde

Échte Sint laat in Gemonde

Op de foto: De Zwarte Pieten probeerden de kinderen bij de kiosk aan de Dorpstraat in Gemonde om de tuin te leiden met een nep-Sinterklaas. De échte was even zoek. Gelukkig kwam alles toch nog goed. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De échte Sinterklaas was er zondagmiddag even niet tijdens de intocht in Gemonde. De zwarte pieten hadden lange tijd geen flauw idee waar de stokoude, maar oh zo gulle bisschop uit Spanje zich ophield. Uiteindelijk kwam gelukkig toch nog alles goed, maar dat had heel wat voeten in de aarde...

De pieten probeerden de Gemondse jeugd bij de kiosk in de Dorpstraat met een nep-Sint wijs te maken dat de goedheiligman tóch in hun midden was. Maar de meeste kinderen lieten zich niet foppen en wisten heel goed wat er aan de hand was. De Sint was gewoon kwijt.

Een van de pieten besloot ten einde raad het geheime nummer van zijn baas te bellen. Navraag leerde hem dat Sinterklaas zich ophield in een verzorgingshuis, niet ver van de kiosk. Toen Sint hoorde dat een 'heel plein vol met kinderen' op hem aan het wachten was, toog hij zo snel als hij kom naar de centrum van het dorp om samen met al die honderden kleine én grote mensen een mooi feestje te bouwen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij buisman optiek Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek TopSlank Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Filipe Alfa Toverboom Elan Bikes support Podium Boxtel Geerts advies Remax-optimus Huidtherapie