RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:15:47    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 23 november 2014 17:13 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2014 12:30 uur

Échte Sint laat in Gemonde

Échte Sint laat in Gemonde

Op de foto: De Zwarte Pieten probeerden de kinderen bij de kiosk aan de Dorpstraat in Gemonde om de tuin te leiden met een nep-Sinterklaas. De échte was even zoek. Gelukkig kwam alles toch nog goed. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De échte Sinterklaas was er zondagmiddag even niet tijdens de intocht in Gemonde. De zwarte pieten hadden lange tijd geen flauw idee waar de stokoude, maar oh zo gulle bisschop uit Spanje zich ophield. Uiteindelijk kwam gelukkig toch nog alles goed, maar dat had heel wat voeten in de aarde...

De pieten probeerden de Gemondse jeugd bij de kiosk in de Dorpstraat met een nep-Sint wijs te maken dat de goedheiligman tóch in hun midden was. Maar de meeste kinderen lieten zich niet foppen en wisten heel goed wat er aan de hand was. De Sint was gewoon kwijt.

Een van de pieten besloot ten einde raad het geheime nummer van zijn baas te bellen. Navraag leerde hem dat Sinterklaas zich ophield in een verzorgingshuis, niet ver van de kiosk. Toen Sint hoorde dat een 'heel plein vol met kinderen' op hem aan het wachten was, toog hij zo snel als hij kom naar de centrum van het dorp om samen met al die honderden kleine én grote mensen een mooi feestje te bouwen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Beleef Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen SNS Bank