Het Belgische theatergezelschap In Eigen Nat keert terug op Bockesprongen. In 2017 werd ook al een absurd verhaal opgevoerd.
Het Belgische theatergezelschap In Eigen Nat keert terug op Bockesprongen. In 2017 werd ook al een absurd verhaal opgevoerd. Foto: Peter de Koning.

Bockesprongen: volop straattheater en popbands

Cultuur

Straattheater en popmuziek. Het zijn al bijna dertig jaar dé hoofdbestanddelen van het jaarlijkse festival Bockesprongen. Vanmiddag vanaf 13.00 uur vindt het plaats in hartje Boxtel. De optredens zijn gratis toegankelijk. Bekijk het tijdschema van alle acts via de Facebookpagina of via www.bockepruik.nl/

De organiserende stichting Bockepruik kan leunen op een flinke groep enthousiaste vrijwilligers en bijdragen sponsors en donateurs. Hierdoor is opnieuw een gevarieerd programma samengesteld. 

Op de Markt zijn er voorstellingen door de groep Dapper met ‘installatietheater’. Constructies, mechanieken, natuur- en menskracht komen samen, sterke handen trekken aan de touwen om instrumenten te laten klinken en een marionet te laten vliegen. Humor en (lucht)acrobatiek worden tijdens een modeshow voorgeschoteld door de jongleurs van Moda Domo 

De voorstelling Boat van Compagnie Daad is een rijdend spektakel op de grens van verbeelding en realiteit. De Verlichting deelt positieve energie uit via een compliment, een aardig woord of een gedichtje. Het Vlaamse gezelschap In Eigen Nat biedt het publiek in het stuk Artigianato een ontdekkingsreis waarbij de zintuigen worden geprikkeld.

Het creatieve programma voor de basisschooljeugd staat in het teken van recyclen. De act TetraTown, opgevoerd door Restvorm, laat zien wat je allemaal met een melkpak kunt doen. 

MUZIEK IN ‘DE KERK’

Het muzikale programma van Bockesprongen speelt zich af in eetcafé De Kerk aan de Oude Kerkstraat. Er zijn optredens door de Boxtelse zangeres Joia, hardrockband The Getdowns (Utrecht), Nederpop-duo Blulines (Eindhoven) en punchy alt-rockformatie Dan and the Middle Men (Groningen). De muzikanten van Sultan (Utrecht) spelen brutale, apocalyptische rock. 

De plaatselijke formatie Milestones From The Underground Scene sluit het festival af met punk en new wave-covers.

MOTORRIT

De eveneens Boxtelse formatie The Herriecanes speelt bij café De Mert op de Markt na afloop van de Molenrit. Deelnemers aan deze toertocht zijn vanmorgen om elf uur vertrekken en keren rond 15.30 uur weer terug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Boxtel wil bomen vooral behouden. Maar als dan toch gekapt moet worden, mag het allemaal wel wat eenvoudiger.
Boxtel boomt over bomen: welk exemplaar is waardevol? Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
In dit gebied zien oud-Boxtelaar Henk Vervoorn en wethouder Wim van der Zanden kans voor 134 huizen. Maar dan moeten ze samen wel overeenstemming bereiken over de centen...
Stevige onderhandeling over project van 134 woningen bij Peters Hoek Bouwen en wonen 3 uur geleden
Jeugd van de Sint-Petrusschool presenteerde eerder in deze krant de kunstwerken voor de expositie in MuBo.
Spoken word tijdens expositie MuBo viert Jong Talent MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Vijf jeugdleden van Judoclub Liempde vielen zondag in de prijzen tijdens een regiotoernooi in Schijndel.
Liempse judoka's vallen in de prijzen Sport 7 uur geleden
Harm van de Laar is bezig aan aan lange serie. hij maakt meer dan honderd caramboles achter elkaar.
Biljarters 't Ivoor naar finale Nederlands kampioenschap Sport 7 uur geleden
Logo
Tiny van Schijndel tijdens zijn periode als vrijwillige chauffeur voor de WensAmbulance Brabant in 2015.
Esschenaar Tiny van Schijndel (66) overleden: dauwtrappen was zijn 'Nationale Feestdag' Human Interest 8 uur geleden
Blaaskapel Št’astní Muzikanti.
Blaasmuziek in alle soorten en maten Boxtels Dorpsfeest 9 uur geleden
Logo
Autoscooters bezorgen kinderen én ouders volop plezier. Drie dagen boden ze jong en oud vermaak en vertier in Esch. De dorpskermis eindigde zondag.
Esch geniet van 'kleintje kermis' Cultuur 10 uur geleden