Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Deze dames zien een tikje bleek. Misschien wat weinig zonlicht gevangen.
Deze dames zien een tikje bleek. Misschien wat weinig zonlicht gevangen. Foto: Hans van Doorn.

Halloween: geschifte dokters in ‘hospitaal’ Stapelen

Cultuur

Kasteelpark Stapelen verandert zaterdag 28 oktober in een griezelig verlaten ziekenhuis. Voor het derde jaar op rij vindt dan namelijk een halloweentocht plaats. Dit keer is gekozen voor enge zusters en geschifte dokters in een hospitaalsetting. De zorg heeft er wel eens beter voor gestaan...

Medeorganisator Jordy van den Boer, tevens activiteitencoördinator van Bruisend Centrum Boxtel: ,,We hebben dit keer gekozen voor een thema in plaats van tocht langs diverse spoken. Deelnemers lopen straks door verschillende kamers van een ziekenhuis. Met een flinke club vrijwilligers zijn we al enkele maanden bezig met knutselen. Zo komt er onder meer een wachtkamer en een operatiekamer. Je kunt met dit thema veel kanten op.”

Wie clowns eng vindt kan opgelucht ademhalen, die tref je namelijk niet in een ziekenhuis. ,,Tenminste niet als personeel, maar het kunnen natuurlijk wel patiënten zijn...”, grinnikt Van den Boer mysterieus.

Een verschil met vorig jaar is dat de griezeltocht maar een avond beslaat in plaats van twee. Daarnaast heeft de organisatie er voor gekozen om tussen 16.30 en 17.30 uur de twee kilometer lange route ook voor jonge kinderen open te stellen. ,,Maar dan is het een spannende lampionnentocht en is de dokter geen bezetene maar een kindervriend. Hiermee laten we de echte kleintjes op een leuke manier kennismaken met Halloween”, legt Van den Boer uit. 

KAARTVERKOOP

Naast de gratis ‘kidstocht’, kan de jeugd tot tien jaar tussen 19.00 en 20.30 uur in Park Stapelen terecht en kinderen vanaf tien jaar tussen 20.30 en 22.00 uur. Kaarten kosten 3,50 euro per persoon voor de eerste groep en vijf euro voor de tweede. De kaartverkoop is deze week van start gegaan via https://vdboerproducties.maro-events.nl.

Deze engerd kan wel een ziekenhuis gebruiken...

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Afbeelding
Verkeerslichten nabij voormalige Heilig Hartkerk werken weer Algemeen 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Crisisopvang Velder kostte Rijk 12,7 miljoen euro Politiek 4 uur geleden
Afbeelding
Boeremèrt deelt drie mille uit aan lokale initiatieven Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Bundel met poëzie en proza door Victor Vroomkoning Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
'Bijen regelen het allemaal zelf' video 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Nieuwe hoofdsponsor voor Langspiercross Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers strijden om Boxtelse titel in De Rots Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Dorien Schouten bespeelt Smitsorgel basiliek Cultuur 11 uur geleden