Opbouw van spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. Hier wordt vanaf 26 mei vier weken lang het Boxtels Dorpsfeest gehouden.
Opbouw van spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. Hier wordt vanaf 26 mei vier weken lang het Boxtels Dorpsfeest gehouden. Foto: Bas van den Biggelaar.

Spiegeltent: gereserveerde tafel voor notoire klagers

Cultuur

Wim Ketelaars glimt van trots als hij praat over vrijwilligers en activiteiten van het Boxtels Dorpsfeest. Dat start vrijdagavond 26 mei in kasteelpark Stapelen. Maar de voorzitter van de organiserende stichting Bon Salon kent ook ergernis. Vooral als hij weer eens iemand hoort klagen dat er in de gemeente nooit iets te beleven valt. Voor hen staat komende vier weken een gereserveerde tafel klaar in de spiegeltent. 

Spiegeltent Bon Salon is afgelopen weekeinde opgebouwd en momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de officiële opening. De opbouw verliep voorspoedig, meldt Ketelaars. Desondanks hoort hij ook wel weer gemopper. Maar daar heeft stichting Bon Salon iets op gevonden. ,,Voor mensen die vinden dat het beter of anders moet, hebben we alle dagen een tafel gereserveerd waar zij met ons in gesprek kunnen gaan”, vertelt Ketelaars.

Hij kan weinig respect opbrengen voor notoire ‘azijnzeikers’, maar laat zich ook niet door hen uit het veld slaan. ,,Want waar in Nederland vind je een feestmaand met negentig gratis toegankelijke programma-onderdelen? We hadden er zelf ook niet over durven dromen. Er is echter massaal gereageerd op het aanbod om in de spiegeltent op te treden, te vergaderen, te discussiëren of anderssoortige bijeenkomsten te houden. Dit is uniek!”

Lees meer over de start van het Boxtels Dorpsfeest in de papieren krant van donderdag 25 mei.

Voorzitter Wim Ketelaars van stichting Bon Salon.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geen grote verwondingen na ongeval Koppenhoefstraat 112 1 uur geleden
Afbeelding
Terugblik: Liempde draait warm voor Brabantse Oldtimerdag Cultuur 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Uit in eigen dorp? Er valt genoeg te beleven' Economie 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
8,1 miljoen houdt gemeente over, maar Boxtel blijft zuinig Gemeente Boxtel 5 uur geleden
Afbeelding
Golfers strijden om Boxtelse titel op baan Someren Sport 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Ik ben bang dat clubs De Braken de dupe worden van onderhandeling' Sport 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Broedermoord bij herhaling. Maar nooit opgepakt Human Interest 9 uur geleden
Afbeelding
Smeulbrandje bij A2 snel weer gedoofd 112 9 uur geleden