Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Opbouw van spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. Hier wordt vanaf 26 mei vier weken lang het Boxtels Dorpsfeest gehouden.
Opbouw van spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. Hier wordt vanaf 26 mei vier weken lang het Boxtels Dorpsfeest gehouden. Foto: Bas van den Biggelaar.

Spiegeltent: gereserveerde tafel voor notoire klagers

Cultuur

Wim Ketelaars glimt van trots als hij praat over vrijwilligers en activiteiten van het Boxtels Dorpsfeest. Dat start vrijdagavond 26 mei in kasteelpark Stapelen. Maar de voorzitter van de organiserende stichting Bon Salon kent ook ergernis. Vooral als hij weer eens iemand hoort klagen dat er in de gemeente nooit iets te beleven valt. Voor hen staat komende vier weken een gereserveerde tafel klaar in de spiegeltent. 

Spiegeltent Bon Salon is afgelopen weekeinde opgebouwd en momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de officiële opening. De opbouw verliep voorspoedig, meldt Ketelaars. Desondanks hoort hij ook wel weer gemopper. Maar daar heeft stichting Bon Salon iets op gevonden. ,,Voor mensen die vinden dat het beter of anders moet, hebben we alle dagen een tafel gereserveerd waar zij met ons in gesprek kunnen gaan”, vertelt Ketelaars.

Hij kan weinig respect opbrengen voor notoire ‘azijnzeikers’, maar laat zich ook niet door hen uit het veld slaan. ,,Want waar in Nederland vind je een feestmaand met negentig gratis toegankelijke programma-onderdelen? We hadden er zelf ook niet over durven dromen. Er is echter massaal gereageerd op het aanbod om in de spiegeltent op te treden, te vergaderen, te discussiëren of anderssoortige bijeenkomsten te houden. Dit is uniek!”

Lees meer over de start van het Boxtels Dorpsfeest in de papieren krant van donderdag 25 mei.

Voorzitter Wim Ketelaars van stichting Bon Salon.

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Afbeelding
Woud aan gele borden langs Boxtelse wegen Gemeente Boxtel 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Agterblijvers vieren 6 keer 11 jaar op z'n Duits Verenigingen 19 uur geleden
Afbeelding
Buurtbus Esch verwelkomt 600.000e passagier Verenigingen 20 uur geleden
Afbeelding
DVG deelt punten broederlijk met Wilhelmina Sport 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
ODC incasseert het meest in Rabo Club Support Verenigingen 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Je kunt hier op elk gewenst niveau tafeltennissen' Sport gisteren
Logo
Afbeelding
Raadsleden enthousiast over 'zorgbuurthuis', maar waar? Politiek 27 nov., 17:25
Afbeelding
MEP herfstkampioen na winst op medekoploper Sport 27 nov., 15:46