Afbeelding
Foto: Hans van Doorn, 2020.

Expositie Keltisch kruis en vingerlabyrinten

zondag 7 april 2024 14:00 tot 17:00

De protestantse kerk opent zaterdag 6 en 7 april van 14.00 tot 17.00 uur de deuren voor een expositie over het keltisch kruis en vingerlabyrinten. Deze worden gemaakt door Marten Groen.

In zijn atelier in een voormalige klompenfabriek in Schijndel kapt Groen handmatig de vingerlabyrinten uit diverse soorten natuursteen. Hij liet zich inspireren door diverse kathedralen waar de labyrinten te vinden zijn, zoals die Chartres, Saint Omer, Amiens en Lucca. Groen maakt de objecten voor therapie, training, meditaties, coaching, scholen, workshops en als kunstobject. Bezoekers van de expositie kunnen ze ook uitproberen. Tevens wordt het door hem gemaakte keltisch kruis tentoongesteld dat Groen maakte voor het project ‘Voetstap voor Vrede’.

Locatie