De leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde gingen maandagmiddag uit hun dak bij het miniconcert van Jeffrey Parmentier en leerlingen van het jeugdorkest van fanfare Concordia.
De leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde gingen maandagmiddag uit hun dak bij het miniconcert van Jeffrey Parmentier en leerlingen van het jeugdorkest van fanfare Concordia. Foto: Gerard Schalkx.

Familieconcert BeCool

zaterdag 9 maart 2024 19:30

De vloer van de gymzaal van De Oversteek in Liempde trilt door het gespring van de leerlingen. Zij gaan uit hun dak op de trompetklanken van TikTokker Jeffrey Parmentier (21). Hij was maandagmiddag op de basisschool aanwezig om het jeugdpromconcert van fanfare Concordia te promoten en brak en passant de boel af.

De Liempdse fanfare bestaat in 2024 precies 150 jaar en gaat dat natuurlijk goed vieren. Het eerst feestje staat gepland op zaterdag 9 en zondag 10 maart. Dan trapt de jubilaris af met het familieconcert Let’s Dream, waarbij de muzikale jeugdleden van zich laten horen. Het concert krijgt extra sjeu door de aanwezigheid van Parmentier. Hij kreeg in de coronaperiode grote bekendheid door zijn filmpjes op het sociale mediaplatform TikTok. Inmiddels heeft hij meer dan 100.000 volgers. 

,,Jeffrey is een warm pleitbezorger van blaasmuziek. Hij belichaamt het plezier in muziek maken. We zijn met hem in contact gekomen omdat hij eigenlijk zou optreden tijdens Brass’nWoods. Toen dat niet door ging hebben we hem gevraagd of hij iets kon betekenen voor ons jubileumjaar”, legt Janneke Mulder van fanfare Concordia uit. 

Ze staat trots te kijken naar de vrolijke chaos die zich in de schoolgymzaal voltrekt. Parmentier speelt met zijn trompet de melodieën van nummers als ‘Ons moeder zeej nog’ van Liempdenaar Jan Biggel en ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker. De kinderen zingen luidkeels mee terwijl de artiest hen nog wat opzweept. ,,En zo ging het vanmorgen ook op De Spelelier en de Molenwijkschool in Boxtel. Een prachtig gekkenhuis”, grinnikt Mulder.

SUPERBEROEMD

Parmentier speelt enkele nummers solo, maar ook samen met de jonge muzikanten van jeugdorkest BeCool, onderdeel van fanfare Concordia. Jurre Schippers (bugel) en Floris Rombouts (drums) staan met een grote glimlach achter de trompettist. Maandag zagen ze Parmentier voor het eerst, dus er was nog niet samen geoefend. Dat volgt ná de promotour in De Serenade. 

Toch vinden de twee 11-jarigen het een grote eer om de TikTokker te begeleiden. ,,Dit is echt heel vet! Hij is superberoemd, dus toen ik hoorde dat ik met het op mocht treden, schrok ik wel een beetje”, vertelt Jurre na afloop. Ook Floris is onder de indruk: ,,Hij kan echt goed spelen en is heel energiek. Knap dat hij al die liedjes uit zijn hoofd speelt. Daar moet je veel voor oefenen.”

ENTHOUSIAST MAKEN

Na afloop van het miniconcert klimmen de leerlingen bijna bij Parmentier in de nek. Iedereen wil een handtekening. Een leerling vraagt zelfs om zijn T-shirt en broek. Parmentier moet er om lachen. ,,Ach, ik ben inmiddels wel wat gewend. Al zijn het meestal meiden van mijn leeftijd”, grinnikt hij. 

De muzikant speelt als sinds zijn zevende trompet. Toen begon hij bij de Hillegomse Harmonie Kapel in zijn woonplaats. Hij ziet de samenwerking met BeCool helemaal zitten: ,,Heel bijzonder dat ik dit mag doen. Het is mijn missie om jeugd enthousiast te maken voor blaasmuziek en dat lukt aardig. Ik krijg veel berichten van muziekverenigingen die nieuwe aanwas krijgen omdat kinderen mijn filmpjes hebben gezien.” 

Dat enthousiasme merkt hij ook in de gymzaal van De Oversteek: ,,De kinderen herinneren zich straks dit feest én mijn trompet. Hopelijk leidt dat tot meer interesse voor de lokale fanfare.”

Kaarten voor het familieconcert Let’s Dream kosten 10 euro. Kinderen van de basisschool betalen 4 euro. Het optreden op zaterdag 9 maart begint om 19.30 uur. Een dag later beginnen de muzikanten om 14.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop via de website van fanfare Concordia.

Locatie