Harrie en Jolanda van Erp waren in december bezig aan de laatste dagen in café Den Boer. Na ruim 330 jaar sloot de kroeg die maand definitief de deur.
Harrie en Jolanda van Erp waren in december bezig aan de laatste dagen in café Den Boer. Na ruim 330 jaar sloot de kroeg die maand definitief de deur. Foto: Bas van den Biggelaar.

Rondleiding door café D’n Boer

zondag 31 maart 2024 15:00 tot 17:00

Het voormalige oudste café van Boxtel opent nog tweemaal de deuren op de zondagen 31 maart en 23 juni. Dit in het kader van het tienjarig bestaan van Museum Boxtel (MuBo).

De horecagelegenheid opende in 1690 de deuren en heette toen café ‘t Santvliet. Op 1 januari 2024 stopten uitbaters Harrie en Jolanda van Erp met de exploitatie van de bruine kroeg. Veel is echter nog bewaard gebleven: van de toog tot en met de attributen die er mede de sfeer bepaalden. 

Tijdens de twee dagen dat de deuren weer even open gaan, is een bescheiden expositie ingericht met historische beelden van Boxtels oudste café. Bezoekers krijgen een hapje en een drankje in het voormalig dranklokaal, dat Harrie heeft omgedoopt tot zijn ‘mancave’. Hij en Jolanda geven een toelichting op de foto’s.

Locatie