Liefhebbers van Citroën kwamen vorig jaar ook al helemaal aan hun trekken in Liempde.
Liefhebbers van Citroën kwamen vorig jaar ook al helemaal aan hun trekken in Liempde. Foto: Hans van Doorn.

Onderdelenmarkt Citroën

zaterdag 16 maart 2024 10:00 tot 16:00

Het terrein van handboogschietvereniging L’Union Liempde aan de Heidezoom is zaterdag 16 maart een waar walhalla voor liefhebbers van Citroëns. Zij vinden daar onderdelen van onder meer 2CV’s, Ami’s, Dyane’s en Mehari’s op een zogeheten A-markt.

Op het terrein zijn niet enkel onderdelen te vinden, maar ook klassieke modellen van het Franse automerk te bewonderen. Er rijden nog de nodige Ami’s, 2CV’s, DS’en en Dyanes rond, auto’s die al lang oldtimer zijn. De naam van het evenement, A-markt, verwijst naar vroege types van de 2CV.   

Op de onderdelenmarkt zijn tal van benodigdheden te vinden voor onderhoud en restauratie van de oude Citroëns. Verschillende clubs geven acte de presence en uiteraard zijn kenners bereid uitleg te geven over de voertuigen en hoe ze in goede staat te brengen of te houden. De Ami bijvoorbeeld stond bekend als nogal roestgevoelig. Maar ook als comfortabel geveerd, net als de 2CV overigens. De Enige Echte Eendenclub organiseert het evenement.

De markt is voor bezoekers geopend vanaf 10.00 uur en sluit om 16.00 uur. De entree is gratis.

Locatie