Museum MuBo is gevestigd in een vleugel van het voormalige klooster Sint-Ursula aan de Baroniestraat in Boxtel.
Museum MuBo is gevestigd in een vleugel van het voormalige klooster Sint-Ursula aan de Baroniestraat in Boxtel. Foto: eigen collectie.

Aftrap 10 jaar museum MuBo

zaterdag 16 maart 2024 14:30 tot 17:00

MuBo bestaat tien jaar. Daarom heeft het bestuur van het museum aan de Baroniestraat gedurende drie maanden een cultureel programma opgetuigd met 54 activiteiten op twintig verschillende locaties. Dit onder de noemer Samen op Stap in Cultureel Boxtel, waarvan zaterdag 16 maart om 14.30 uur de aftrap is. 

Tijdens de opening van het voorjaar vol culturele activiteiten, wordt onder meer het jubileumlogo onthuld. Ook zijn er toespraken van MuBo-voorzitter Willem van Vossen, toespraken burgemeester Ronald van Meygaarden en reus Jas de Keistamper. Ook zijn er rollen weggelegd voor gilde Sint-Barbara & Sint-Joris en de Gildenbondsharmonie. Daarnaast krijgen de bezoekers een preview te zien van het kunstwerkproject MuBo viert Jong Talent in samenwerking met de basisscholen. 

‘Samen op Stap in Cultureel Boxtel’ loopt tot en met 30 juni. Iedereen kan dan een reis te voet of per fiets maken langs diverse locaties waar een culturele of kunstzinnige activiteit plaatsvindt. MuBo wil hiermee niet alleen zijn tweede lustrum vieren, maar ook Boxtel op de kaart zetten. Andere doelen zijn het verbinden van de inwoners, samenwerking tussen culturele organisaties bevorderen en meer jongeren betrekken bij het museum.

,,Samen op Stap in Cultureel Boxtel is in deze vorm nog nooit eerder vertoond. Met dit evenement zetten we het dorp op een vernieuwende en unieke manier op de kaart bij zowel de Boxtelaren als toeristen. Voor iedereen is er wel iets om te bezoeken, te bekijken of aan mee te doen”, vertelt een enthousiaste MuBo-voorzitter Van Vossen. 

De bezoeken zijn veelal gratis. Het evenement dat meerdere maanden duurt, wordt gepromoot met een speciale PR-stunt. Brabants Centrum brengt de activiteiten gedurende de looptijd onder de aandacht, onder meer in de nieuwsapp waar alle activiteiten overzichtelijk worden gebundeld. De app is gratis te downloaden via de Google Playstore en de App Store

Onder andere het Boxtelse college van B en W omarmt het evenement. Ook omdat het aansluit op de beleidsvisie ‘Bezoekerseconomie’ die gaat over recreatie en toerisme. 

Locatie