Ontmoetingscentrum De Schakel is te vinden aan de Clarissenstraat en is met een glazen gang verbonden met de naastgelegen kerk van de Protestantse Gemeente.
Ontmoetingscentrum De Schakel is te vinden aan de Clarissenstraat en is met een glazen gang verbonden met de naastgelegen kerk van de Protestantse Gemeente. Foto: Albert Stolwijk, 2007.

Kijken: De Verwondering

dinsdag 27 februari 2024 19:30

Leden van de Protestantse Gemeente kijken dinsdag 27 februari vanaf 19.30 uur gezamenlijk naar het televisieprogramma De Verwondering. Nadien is er ruimte voor een gesprek. Wie aan wil sluiten, meldt zich tot een dag van tevoren aan via pgboxtel@gmail.com of bij Iet Wachter: 06-33 71 60 26.

In het programma van KRO-NCRV gaat journaliste Annemiek Schrijver in gesprek met meer of minder bekende Nederlanders uit diverse levensbeschouwelijke tradities en met verschillende maatschappelijke achtergronden over wat hen inspireert.

Op 27 februari staat schrijfster Judith Koelemeijer centraal. Aanleiding is haar biografie over het leven van Etty Hillesum. Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben de geschriften van Hillesum wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. In haar dagboeken, geschreven tussen 1941 en 1943 schrijft de jonge Joodse vrouw over haar innerlijke wereld en haar spirituele inzichten. 

MOEDIG

Tijdens het schrijfproces overleed Koelemeijers moeder aan de ziekte ALS. Kort na de publicatie van het boek overleed ook haar vader. Hij keek de dood moedig in de ogen, wat de boekenschrijfster mateloos inspireerde.

De bijeenkomst is gratis te bezoeken, een vrijwillige bijdrage voor het pastorale werk wordt gewaardeerd.

Locatie