Jong en oud spelen een potje biljart in de expositieruimte ‘Op Kroegentocht’ in Museum Boxtel.
Jong en oud spelen een potje biljart in de expositieruimte ‘Op Kroegentocht’ in Museum Boxtel. Foto: eigen collectie.

Biljartdemonstratie

zondag 25 februari 2024 14:00 tot 16:00

Chris Fasseur, voorzitter van de Boxtelse biljartvereniging ‘t Ivoor, geeft zondag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur weer een biljartclinic in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat. De demonstratie vindt plaats vanwege de lopende expositie Op kroegentocht.

Fasseur toont diverse spelvormen, zoals libre, bandstoten, driebanden en kader. Belangstellenden kunnen meedoen. Aanmelden is verplicht en kan via info@muboboxtel.nl.. Ook kinderen mogen een balletje komen stoten.

Een week later, op zondag 3 maart, kunnen liefhebbers eveneens vanaf 14.00 uur een wedstrijdje biljarten tegen ervaren spelers van ‘t Ivoor. Ook hiervoor is aanmelden noodzakelijk.

Deelname aan de clinic kost inclusief het bekijken van de expositie zes euro of drie euro met museumkaart. Kinderen van twaalf tot achttien jaar betalen drie euro of 1,50  euro met museumkaart. Voor kinderen tot twaalf jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.

Locatie