Ook in juni stond recreatiepark De Langspier al in het teken van muziek tijdens Beach Break.
Ook in juni stond recreatiepark De Langspier al in het teken van muziek tijdens Beach Break. Foto: Peter de Koning.

End of Summer Festival

zondag 24 september 2023 13:30

Recreatiepark De Langspier aan de Molenwijkseweg wordt zondagmiddag 24 september overspoeld met de vetste beats verzorgd door acht deejays. Bezoekers van het End of Summer Festival betalen de normale entree van de zwemplas en de consumptieprijzen worden niet verhoogd. 

De muziek die de acht discjockeys ten gehore brengen varieert van allround en house tot techno en hardstyle. De Boxtelse tiener Steven van Leusden, die vorige week nog in deze krant werd geïnterviewd, opent de muziekmiddag om 13.30 uur. ,,En daarmee is ook meteen de rode draad van dit festival aangegeven”, meldt exploitant John Brusselers van De Langspier. De meeste deejays draaien volgens hem voor een minimale vergoeding van een paar consumpties en vinden het geweldig om op te treden.

Naast Van Leusden staan nog meer lokale artiesten achter de draaitafel. Zo heeft Miss Tonica onder meer een muzikaal verleden als (achtergrond)zangeres en producer. Häts en Auke Schrover zijn in deze regio bekend als ervaren techno-deejays, terwijl Natasja Manders uit Esch een voorkeur heeft voor progressive housemuziek. 

Naast plaatselijk talent verschijnen ook meer gevestigde namen op de bühne. Dr. Vibez (Danny Reijners) heeft vijftien jaar ervaring als allround- en clubdeejay met diverse boekingen in Europa, maar ook op Curaçao en in Canada. Ook deelde hij podium met La Fuente, Freddy Morera en Outsiders.

Blue Phoenix verzorgt van 18.40 tot 19.20 uur de afsluiting met een hardstyle set.

,,We stellen alles in het werk om de bezoekers een mooie en sfeervolle middag te bezorgen”, belooft organisator Brusselers. Hij laat een groot podium met overkapping, de nodige lichteffecten en een professionele geluidsinstallatie bouwen. Op het festivalterrein zijn verschillende drank- en etenswaren verkrijgbaar. 

Locatie