Impressie van Veteranendag in 2019.
Impressie van Veteranendag in 2019. Foto: Ruud van Nooijen.

Veteranendag

zaterdag 23 september 2023 10:00 tot 15:30

De jaarlijks ontmoetingsdag voor (oud-)militairen die deelnamen aan buitenlandse missies vindt deze keer plaats op zaterdag 23 september. Stichting Veteranen Boxtel houdt de bijeenkomst in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat tussen 10.00 en 15.30 uur.

De zogeheten Veteranendag vindt voor de veertiende keer plaats. Naast de (oud-)militairen zijn ook hun partners of begeleiders welkom. Bovendien kunnen partners van overleden veteranen de bijeenkomst bezoeken. De mensen van de doelgroep die bij de stichting bekend zijn, hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. 

De bezoekers worden ontvangen met koffie of thee en gebak. Om 10.30 uur neemt stichtingsvoorzitter Jessie van Weert het woord en aansluitend burgemeester Ronald van Meygaarden. Vervolgens is er een herdenkingsmoment. Tussen de middag wordt de ‘blauwe hap’, de militaire aanduiding voor een Indische rijsttafel, geserveerd. De band Triple-X zorgt ‘s middags voor de muzikale omlijsting.

Locatie