Projectorkest Laatbloeiers richt zich op volwassenen die spijt hebben dat zij als kind nooit een blaasinstrument leerden spelen óf hun muziekopleiding niet voltooiden.
Projectorkest Laatbloeiers richt zich op volwassenen die spijt hebben dat zij als kind nooit een blaasinstrument leerden spelen óf hun muziekopleiding niet voltooiden. Foto: Kim van den Berg, 2022.

Instrumentenmarkt Laatbloeiers

dinsdag 19 september 2023 9:30 tot 11:00

Veel volwassenen denken zo nu en dan: had ik vroeger ook maar muziekles gehad en een instrument leren bespelen. Vaak gaat zo iemand er van uit dat het te laat is, maar niets is minder waar. Zeker niet bij Boxtel’s Harmonie. De muziekvereniging start in nauwe samenwerking met de Schijndelse dirigent en muziekdocent Peter Spierings na de zomervakantie voor de derde keer een zogeheten Laatbloeiersorkest. 

Het projectorkest repeteert vanaf de eerste week van oktober op dinsdagochtend anderhalf uur in het Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche. Daar wordt in op dinsdag 19 september van 09.30 tot 11.00 uur een instrumentenmarkt gehouden om diverse ‘toeters’ uit te proberen.

In tegenstelling tot veel andere muziekopleidingen starten de deelnemers van meet af aan in groepsverband. Noten leren lezen én spelen op een dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, bariton of hoorn gaan hand in hand. 

De muzieklessen worden op laagdrempelige wijze aangeboden. Mensen hoeven geen muzikale voorkennis te hebben. Het liefst niet zelfs, want dan begint iedereen vanaf nul en dat is voor het werken in groepsverband wel zo prettig. Mensen die in het verleden wel al eens muziekles hadden, zijn echter ook welkom. 

Deelname kost vijftien euro per repetitie, inclusief het lenen van een instrument en zaalhuur. Eenmalig dient een lesmethode te worden aangeschaft van circa twee tientjes. 

Het laatbloeiersorkest repeteert een jaar lang in de even weken (uitgezonderd schoolvakanties). Daarna kunnen de muzikanten in spe bepalen of zij lid willen worden van de harmonie en daar kiezen voor een privé-opleiding. 

Geïntersseerden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@boxtelsharmonie.nl.

Locatie