In drie workshops leren kinderen zelf een robot bouwen en te programmeren.
In drie workshops leren kinderen zelf een robot bouwen en te programmeren. Foto: eigen collectie.

Robotmania

woensdag 7 juni 2023 15:00

In een reeks van drie workshops leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud om zelf een robot te bouwen en te programmeren in de Boxtelse bibliotheek aan de Burgakker. Daarnaast kunnen ze ook experimenteren met virtual reality

Tijdens drie woensdagmiddagen gaan de deelnemers aan de slag met evenzoveel onderdelen. Op 7 juni wordt een robot of auto gebouwd met elektronische onderdelen, waarbij motortjes voor beweging zorgen en lampjes kunnen gaan branden op geluid. Tijdens de tweede workshop op 14 juni staan programmeren en besturen op de agenda. Dan leren kinderen hun robots rond te laten rijden en zelfs hoe ze kunnen praten. Tijdens de laatste bijeenkomst op 21 juni staat de virtuele wereld van VR centraal. Naast spelletjes spelen, kunnen de jonge deelnemers ook ontwerpen maken in 3D met behulp van controllers en een VR-bril.

Wie zich inschrijft voor de workshops wordt op alle drie de woensdagmiddagen tussen 15.00 en 16.16 uur verwacht in de bibltiotheek. Deelname kost 15 euro. Aanmelden is mogelijk via de website www.huis73.nl.   

Locatie