Gespannen gezichten tijdens de zevende editie van de Open Boxtelse Quizronde van The Brain die werd gehouden in zeven verschillende cafés op en rond de Markt.
Gespannen gezichten tijdens de zevende editie van de Open Boxtelse Quizronde van The Brain die werd gehouden in zeven verschillende cafés op en rond de Markt. Foto: Albert Stolwijk, 2021.

Open Quizronde The Brain

zaterdag 3 juni 2023 13:30

Quizmakers Marc de Laat en Kiske de Leest van The Brain organiseren zaterdag 3 juni voor de negende keer hun Boxtelse quizkroegentocht.

Het concept van het spel, dat officieel de Open Boxtelse Quizronde heet, is simpel. Teams van vier personen spelen vier verschillende rondes in één van de deelnemende cafés op en rond de Markt. Na iedere ronde wisselen zij vervolgens van locatie. Deelnemende kroegen zijn Bar Becoloth, café De Kerk, café De Mèrt, Le Temps Perdu, Hart van Boxtel, Kin Khao en Wine & More.

De quiz is een combinatie van opmerkelijke en humoristische beeld- en geluidsfragmenten. Er passeren veel verschillende categorieën de revue, waaronder film, sport, muziek en tv. Er zijn ook vragen over onder andere natuur, geschiedenis, aardrijkskunde en eten en drinken.

BEKER

Aan de Open Boxtelse Quizronde doen vaak ook teams mee die niet uit de gemeente komen. ‘Victory Boogiewoogie’ is bijvoorbeeld zo’n viertal. Het oorspronkelijk uit Schijndel afkomstige team, won de laatste twee edities en mag zich rekenen tot de topfavorieten, net als het Eindhovense ‘Tegeltjeswijsheid’. Een mogelijke uitdager is ‘Verrek het is kaas’, dat nog nooit won, maar tot nu toe altijd in de top drie terug te vinden was. Om ook de lokale deelnemers uit te dagen, is er ook een prijs voor het beste Boxtelse team.

Maar uiteindelijk draait het bij de quizzen van The Brain vooral om het spelplezier en de gezelligheid. De quizkroegentocht is voor veel deelnemers een ontspannende middag met een hapje en een drankje.

INSCHRIJVEN

De eerste vraag wordt 3 juni om 13.30 uur gesteld. Meedoen kost 35 euro per team. Er hebben zich al ruim veertig groepen aangemeld voor de quizronde, maar inschrijven is nog altijd mogelijk via de website: www.obqr.nl.

Locatie