Bezoekers aan Live in Liempde gaan door een maisveld op weg naar een volgende locatie.
Bezoekers aan Live in Liempde gaan door een maisveld op weg naar een volgende locatie. Foto: Peter de Koning, 2022.

Live in Liempde

zondag 11 juni 2023 12:00 tot 18:00

Live in Liempde beleeft dit jaar de zevende editie. Het populaire huiskamerfestival, dat in 2020 en 2021 niet kon doorgaan vanwege corona, is kort na de start van de kaartverkoop al bijna uitverkocht. 

Zondag 11 juni trekken bijna 300 bezoekers in vier groepen langs evenzoveel ‘huiskamers’ waar ze getrakteerd worden op muziek en stand-up comedy. Live in Liempde eindigt met het gratis toegankelijke evenement Park Live.

IN DE BUITENLUCHT

Live in Liempde vindt elk jaar inwoners die hun huiskamer, schuur of werkplaats openstellen voor vier optredens. Dit jaar strijkt Live in Liempde neer in het voormalig politiebureau van Rob Dito en Astrid van Helvoort aan de Oude Dijk. Aan de Pastoor Dobbeleijnstraat zijn optredens bij Marja Gijben en Jos de Vriend. Bart en Lian van Oorschot ontvangen bezoekers aan de Hamsestraat terwijl Wim en Tamara Jennissen hun boerderij aan de Meulekensweg beschikbaar stellen. 

Het programma van Live in Liempde omvat dit jaar vooral jong talent met optredens van cabaretier Thijs van de Meeberg en singer-songwriters Rosa Spruit, Nienke Dingemans en VanLaere. 

Deelnemers aan Live in Liempde worden in vier groepen door Liempdse geloodst. Dat gebeurt door gidsen die heemkundige uitleg afwisselen met humoristische anekdotes.