The Ducktownband in actie tijdens het seniorencarnaval in de Tijberzaal.
The Ducktownband in actie tijdens het seniorencarnaval in de Tijberzaal. Foto: Peter de Koning, 2019.

Jubilerende Ducktownband houdt receptie bij Langspier

zondag 11 juni 2023 12:00 tot 16:00

In en rond het paviljoen van zwemplas De Langspier houdt The Ducktownband zondag 11 juni een receptie. De Boxtelse muziekkapel bestaat immers vier keer elf jaar en dat is voor een orkest dat zijn oorsprong vindt in carnaval natuurlijk een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. 

Van 12.00 tot 16.00 uur zijn bezoekers welkom bij het recreatiepark aan de Molenwijkseweg. Het is de plek waar de muzikanten wekelijks hun repetities houden. Alle carnavalsclubs en dweilorkesten uit Boxtel zijn uitgenodigd door The Ducktownband. Ook oud-leden en voormalige dirigenten hopen de muzikanten te treffen tijdens het feestelijk samenzijn. 

PLEIN FESTIJN

In het kader van het jubileumjaar organiseert The Ducktownband ook een tweedaags gratis toegankelijk muziekfestival. Dit Plein Festijn duurt zowel zaterdag 24 als zondag 25 juni van 14.00 tot 17.00 uur. De optredens vinden plaats op de Markt (bij De Croon), bij bar Becoloth in de Rozemarijnstraat en op de verhoging bij boekhandel Bruna aan de Rechterstraat.

De opening op zaterdag verrichten de jubilarissen samen met Dutch Pipes and Drums uit Tilburg. Dit doedelzakkenorkest bestaat zeventig jaar en is uitgenodigd op te treden met André Rieu. Voorts spelen op zaterdag onder meer de Beyersland Kapel, De Kromme noten, Noottoestand en sambaband Trovoada. De line-up voor zondag is ook bekend: Friday Morning music, Hoezo, De Volle Bloas, saxofoonkwartet BoBeLi, Red River band en ZZZZZenderbijband. The Ducktownband verzorgt de afsluiting. 

Locatie