Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx.

Brabantse Oldtimerdag

maandag 29 mei 2023 9:30 tot 17:00

Onder de noemer ‘specials’ rijden op tweede pinksterdag niet alleen oldtimers, maar ook jongere blikvangers door Liempde. Hartje Liempde staat maandag 29 mei ook vol met oude motoren, klassieke bromfietsen, solexen en tractoren. 

De nostalgische vereniging Terug in d’n Tèd liet tijdens een eerdere editie van de Brabantse Oldtimerdag ‘youngtimers’ debuteren, wagens die minstens 25 jaar oud zijn. Denk aan de hoekige designs van de jaren tachtig zoals de Volkswagen Golf, de BMW 3-serie, maar ook de iconische Ferrari F40 en natuurlijk de DeLorean uit de Back to the Future-filmreeks. 

TOERTOCHTEN

Bij de ‘specials’ mogen nóg jongere auto’s meerijden, zolang het maar bijzondere vehikels zijn. Gedurende de dag kunnen de bezoekers deze bezichtigen op en rond het Raadhuisplein en evenemententerrein D’n Tip. Tenzij bestuurders de hort op zijn. Er staan diverse toertochten op het programma. Die starten tussen 10.45 en 13.30 uur. De winnaars worden tussen 15.15 en 16.45 uur bekendgemaakt. Naast alle bijzondere bolides en tweewielers, is er ook ander vermaak, zoals live muziek en een zweef- en draaimolen. Het evenement begint om 09.00 uur, toegang is gratis.

Locatie