Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk, 2022

De jaarlijkse palmpaasoptocht door het centrum

zondag 2 april 2023 12:00

ZELF PAASTAKKEN VERSIEREN IN MUBO

Stichting Boxtel Vooruit houdt zondag 2 april traditioneel de jaarlijkse palmpaasoptocht door het centrum. Een week eerder, zaterdag 25 maart, mogen de kinderen hun paastakken versieren bij Museum Boxtel (MuBo). 

De vrolijke voorjaarsoptocht start 2 april om 12.00 uur bij residentie De Dommel aan het Molenpad. Vanaf daar lopen de kinderen met versierde palmpaastakken onder muzikale begeleiding richting het gemeentehuis aan de Markt. Daar worden zij ontvangen door burgemeester Ronald van Meygaarden die de traditionele lentegroet in ontvangst neemt.

Voorafgaand aan de optocht krijgen alle kinderen die een palmpaastak hebben meegebracht een lotje aan hun tak. De burgemeester verzorgt de trekking en de prijsuitreiking. Daarnaast is er nog een prijs voor de mooist versierde tak. Dit beoordelen de paashazen die deze middag meehuppelen. Natuurlijk eindigt de activiteit met een chocolade paasei voor alle jonge deelnemers.

Op deze dag wordt traditiegetrouw een vrijwilligersorganisatie in het zonnetje gezet. Dit jaar valt De Knokkers die eer te beurt, vanwege hun 55-jarig bestaan.

VERSIEREN IN MUBO

Kinderen die dat willen, kunnen zaterdag 25 maart tussen 12.30 en 15.30 uur bij MuBo terecht voor workshop paastakken versieren. Vrijwilligers van het museum helpen de jonge gasten die middag met knutselen. Gedurende de workshop zijn ook snoeistokken/paastakken af te halen bij MuBo aan de Baroniestraat 18.

Locatie