Affiche van het slotconcert door de Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus.
Affiche van het slotconcert door de Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus. Foto: eigen collectie.

Afscheidsconcert Fanfare Arnoldus

zaterdag 15 april 2023 19:30

Fanfare Arnoldus neemt met groots concert afscheid

Fanfare Sint-Arnoldus in Lennisheuvel geeft nog één keer een optreden. Zaterdagavond 15 april valt definitief het doek voor het in 1949 opgerichte muziekkorps. Dat gebeurt met een groots opgezet reünieconcert in activiteitenboerderij ‘t Dommeltje.

Slotakkoord, die titel draagt het laatste optreden. In oktober vorig jaar maakte deze krant bekend dat bestuur en leden van Sint-Arnoldus besloten tot opheffing van de club. Vanwege een te krappe bezetting en gebrek aan aanwas. De fanfare stopt niet geruisloos, maar neemt afscheid met een feestelijke muziekavond. Oud-leden en invallers versterken het orkest, dat voor de gelegenheid zo’n vijftig mensen zal tellen.

Bij de samenstelling van het repertoire werd gekozen voor het thema kleuren. Voorzitter Paul Hermans: ,,Denk daarbij aan een medley van Deep Purple, maar ook filmmuziek uit Soldaat van Oranje. Op de achtergrond worden tijdens de uitvoering soms filmpjes vertoond die bij de muziek passen of foto’s uit het clubarchief.”

Het afscheidsconcert Slotakkoord van fanfare Sint-Arnoldus begint zaterdag 15 april om 19.30 uur. De toegang is gratis. Het duo Two of Us verzorgt de muzikale afterparty in ‘t Dommeltje.

Locatie