Lezing over trekpaard dient een goed doel

maandag 27 maart 2023 19:30

Het Belgisch trekpaard staat centraal in de lezing die Schijndelaar Wim van Lankveld maandag 27 maart geeft in D’n Liempdsen Herd. De vergoeding die hij ontvangt komt ten goede aan kankeronderzoek.

Van Lankveld schenkt het geld aan Support Casper. Deze stichting ondersteunt onderzoek naar alvleesklierkanker. Oprichter Casper van Eijk is hoogleraar en chirurg aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Via het televisieprogramma Voetbal Inside ontdekte Van Lankveld in 2016 het bestaan van de stichting. Inmiddels heeft hij Van Eijk ontmoet en zamelt hij geld in. In 2017 kon hij de hoogleraar al 2.500 euro overhandigen.

De Schijndelaar geeft her en der lezingen over zijn passie: het Belgisch trekpaard, in de volksmond ook wel liefkozend d’n Bels genoemd. Het imposante dier verwijst rechtstreeks naar het boerenleven van weleer. Ook in Liempde hebben zware paarden ploegen getrokken. Voor de opkomst van de tractor waren ze onmisbaar op de boerderij. De presentatie begint om 19.30 uur, de toegang is gratis.


Locatie