De expositie van Boxtel Ontspant telde vorig jaar behalve losse natuur- en kunstfoto's ook meerdere vrije series.
De expositie van Boxtel Ontspant telde vorig jaar behalve losse natuur- en kunstfoto's ook meerdere vrije series. Foto: Bas van den Biggelaar.

Boxtel Ontspant exposeert in Walnoot

zondag 26 maart 2023 11:30 tot 16:00

Van abstract tot natuurfotografie, van zwart-wit tot neon kleuren. Het komt allemaal voorbij in de gratis toegankelijke expositie ‘Spreekwoorden en gezegden’ van fotoclub Boxtel Ontspant in gemeenschapshuis De Walnoot.

De achttien leden van Boxtel Ontspant houden alweer hun vijfde tentoonstelling en gingen deze keer creatief aan de slag om spreekwoorden en gezegden uit te beelden. Het resultaat ervan is in het weekeinde van 25 en 26 maart te zien. Op zaterdag zijn belangstellenden van 12.30 tot 17.00 uur welkom, op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. 

KETTINGFOTO’S

Een nieuw onderdeel van de expositie vormen de zogeheten kettingfoto’s. De eerste fotograaf maakt een foto en stuurt die ter inspiratie naar een volgend lid van Boxtel Ontspant. Die maakt een bijpassende opname. Het resulteert veertig weken later en twintig afbeeldingen verder in een mooie serie van afbeeldlingen die een kijkje geven in het brein van de verschillende fotografen. 

Naast dit nieuwe item ook een aantal herkenbare onderdelen van eerdere edities zoals de fotopuzzeltocht voor de kleintjes. Voorts wordt een loterij gehouden. De winnaar ontvangt zijn favoriete foto van de expositie afgedrukt op forex (een pvc-plaat) met de afmeting van 30x40 centimeter.  

In De Walnoot zijn meer dan honderd foto’s of kunstwerken te bewonderen. De exposanten zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven. Vorig jaar was de tentoonstelling een succes. Zij trok niet alleen veel bezoekers, maar leverde ook vier nieuwe leden op voor Boxtel Ontspant. Dit kwartet exposeert nu voor het eerst.