Afbeelding
Foto: eigen collectie.

Familieconcert “Around the World in 80 Days” met Boxtel’s Harmonie

zaterdag 25 maart 2023 19:30

Vertelster Hilde Kiggen is op zich al een feest om naar te luisteren. De klanken van Boxtel’s Harmonie maken haar levendige verhaal nog mooier. Het orkest brengt zaterdag 25 maart het familieconcert Around the World in 80 Days, naar de beroemde roman van Jules Verne. De voorstelling vormt de start van de Kindermuziekweek in Boxtel.

De harmonie vertolkt vanaf 19.30 uur melodieën die zo ongeveer alle continenten weerspiegelen. Herkenbare klanken die prettig in het gehoor liggen en naadloos aansluiten bij het avontuur van de Britse aristocraat Phileas Fogg. Hij sloot in de negentiende eeuw een weddenschap af: hij zou rond de aarde reizen in tachtig dagen. Een kleurrijk verhaal omlijst door muziek.

Het muzikale relaas van Phileas Fogg komt in de weken na het concert ook terug tijdens workshops en lessen die JooP Muziekopleidingen verzorgt op enkele basisscholen. Het is een van de manieren waarop de lokale opleidingsstichting kinderen laagdrempelig in aanraking wil laten komen met muziek. 

KAARTVERKOOP

Kaartjes voor Around the World in 80 Days zijn te koop in telefoonwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat of via www.boxtelsharmonie.nl. De entreeprijs voor kinderen tot en met twaalf jaar is 7,50 euro; wie ouder is dan twaalf betaalt 12,50 euro voor een ticket.

Locatie