• Alles

Dorpsgids vertelt over oorlogsjaren

zondag 19 september 10:30 uur

Foto: collectie Beeldbank Boxtel.

Voor de zomeravondrondleidingen die dorpsgidsen van Beleef Boxtel dit jaar verzorgden was veel belangstelling. Daarom gaan zij ook in de maanden september en oktober met wandelaars op pad op een van de twaalf routes. Zondag 19 september vindt de eerste tocht plaats. Die start om 10.30 uur bij het gemeentehuis aan de Markt. Aanmelden is vereist.

Tijdens de eerste zondagochtendwandeling staat het Boxtel uit de Tweede Wereldoorlog centraal en duurt zo’n anderhalf uur. Deelnemers lopen circa drieënhalve kilometer door het centrum langs verschillende memorabele plekken uit de periode 1940-1944. Stap voor stap ontdekken wandelaars meer over de bevrijding en de sporen die de oorlog achterliet. Zij ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

AANMELDEN

Aanmelden voor de zondagochtendwandeling kan via e-mail: rondleidingenboxtel@gmail.com of telefonisch: 06-22 56 20 01. Op deze wijzen zijn ook wandeltochten op andere tijdstippen te boeken. Deelname kost twee euro per persoon.

In de komende weken lopen de dorpsgidsen ook de Molenroute (26 september); Binnendommeltjesroute (3 oktober); route Kasteel Stapelen (10 oktober); Breukelenroute (17 oktober). 

COMPLEET OVERZICHT

In een flyer op www.beleefboxtel.nl is een compleet overzicht van de rondleidingen te vinden.


deel deze activiteit