• Alles
  • (1)
    Lezingen

4-kernen wandeling wsv De Keistampers en stichting BELL

zaterdag 27 februari 0:00 t/m 23:59 uur

Foto:

De toevoeging van Esch bij de gemeente Boxtel krijgt door Stichting BELL een jaar lang aandacht. Dat is tot nu toe slechts deels gelukt, want veel evenementen zijn vanwege de coronamaatregelen afgelast. Toch heeft de organisatie een verbindende activiteit op touw weten te zetten. Samen met wsv De Keistampers is er een wandeltocht door de vier kernen uitgezet.

Stichting BELL wilde graag de vier dorpen die sinds 1 januari de gemeente Boxtel vormen op een toeristische manier met elkaar verbinden, zodat de inwoners kennis kunnen maken met al het moois dat Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel te bieden hebben. Een wandelroute leek de organisatie een mooie manier om dit te bewerkstelligen en dus werd er contact gezocht met de Boxtelse wandelsportvereniging De Keistampers.

PROMOTIETOCHT

Hoewel ook het uitzetten van de route restricties kende, is het de vereniging toch gelukt. Er is een tocht van 32 kilometer gemaakt die het hele jaar door te lopen is. Om deze route te promoten wordt zaterdag 27 februari een iets ingekorte versie van de tocht uitgezet, namelijk over 23 kilometer. ,,Hierbij worden nog steeds alle vier de dorpskernen aangedaan. De tussenliggende afstanden zijn steeds zo’n 8 kilometer”, vertelt bestuurslid Jan Spijkers van De Keistampers.

Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om vaste start- en rustpunten op te nemen. ,,Dat vinden we jammer, maar het gaat uiteindelijk om de wandeling. Dus kunnen deelnemers aanhaken vanaf bepaalde bestaande knooppunten en dienen zij zelf eten en drinken voor onderweg mee te nemen”, legt Spijkers uit.

KNOOPPUNTEN

Zowel de verkorte route van 23 kilometer als die van 32 is te volgen via de knooppunten van Visit Brabant. Ook heeft de wandelvereniging voor zaterdag 27 februari speciale gele pijlen gemaakt die de tocht verduidelijken.

In Boxtel begint de route bij knooppunt 2 op de hoek Kruisstraat en Rechterstraat. Voor Esch is dat knooppunt 1 op de hoek Leunisdijk en Dorpsstraat. In Liempde kunnen deelnemers beginnen bij knooppunt 76 op de hoek Oude Dijk en Nieuwe Erven en in Lennisheuvel is de start bij knooppunt 20 bij de Armehoefstraat. Inkorten is op elk moment mogelijk.

De te volgen nummers zijn: 2, 22, 23, 12, 76, 75, 10, 74, 71, 70, 20, 18, 59, 60, 10, 9, 14, 46, 45, 31, 13, 2, 1, 15, 14, 44, 32, 5, 4 en weer terug bij 2.

De wandeling is gratis en op elk gewenst moment te starten. Wsv De Keistampers vraagt wandelaars wel om zich aan te melden voor de tocht van volgende week zaterdag. Dat kan met opgave van naam en het startpunt. Op die manier kan de vereniging nagaan wie de route die dag heeft gelopen. De lange versie van 32 kilometer is vrij te bewandelen.

Opgeven is mogelijk via e-mail: dekeistampers@live.nl of bij Gerard Spijkers via telefoonnummer 06-16 21 17 03. Meer informatie is te vinden op www.dekeistampers.nl.


deel deze activiteit