RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:39:06    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 23 september 2011 10:38 uur, laatst gewijzigd op 23 september 2011 10:41 uur

Zwerfvuilactie op Kapelweg

Zwerfvuilactie op Kapelweg

Op de foto: Peter Olijslagers, Anja Boeijen, Diny Sanders en Fons van de Spijker ruimen zwerfvuil op nabij de dubbele overweg. (Foto: Marc Cleutjens).

Vier leden van buurtvereniging Smalwatervallei in Boxtel hebben vrijdagochtend zwerfvuil opgeruimd. De actie krijgt een verolg; volgens Peter Olijslagers gaat de buurtvereniging elke twee maanden één ochtend op pad om troep op te ruimen.

Zwerfvuil is de bewoners van Smalwatervallei een doorn in het oog. Vooral op de Kapelweg nabij de dubbele overweg ligt veel troep. ,,Het wordt door bezoekers van supermarkt Aldi zo maar weggegooid of uit de auto geworpen als hier gewacht moet worden voor de overweg", zegt Olijslagers.

De leden van de buurtvereniging maken alleen plantsoenen, groenstroken en bermen schoon, trottoirs en inritten dienen de buurtbewoners zelf schoon te houden. Het werkterrein van de vrijwilligers is omvangrijk. Naast straten als Kapelweg, Kalksheuvel en Veldakkerstraat horen ook de Kempseweg en de Roond bij de buurt.

Olijslagers: ,,We hebben twee groepjes van vier personen samengesteld die om de twee maanden op pad gaan. Op die manier hopen we structureel iets aan het probleem te doen." Volgens de zegsman van de buurtvereniging sluit de actie aan bij een initiatief van de gemeente Boxtel om minstens eenmaal per jaar zwerfvuil op te ruimen. ,,Wij kiezen ervoor om elke twee maanden een zwerfvuildag te houden."

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies Doornmalen electro SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Gemeente Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Koppelmans Tiga 040Fit Toverboom Rijschool Dolman