20:31:27    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 10 maart 2012 12:06 uur, laatst gewijzigd op 11 maart 2012 08:36 uur

Zwerfvuil, een doorn in het oog

Zwerfvuil, een doorn in het oog

Op de foto: Het plantsoen bij Hoogheemflat 5 lag bezaaid met lege bierblikjes... (Foto: Gerard Schalkx).

Bijna 160 vrijwilligers zijn zaterdagochtend op pad gegaan om zwerfvuil te verwijderen uit bermen en plantsoenen in Boxtel en Liempde. Tegen beter weten in sprak wethouder Willie van de Langenberg (Openbare Werken) bij aanvang de hoop uit dat het de laatste keer was dat de nationale opschoondag gehouden zou worden. Het resultaat was ernaar: naast 140 volle zakken afval, werden onder meer accu's en autobanden verwijderd...

In het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis reikte wethouder Van de Langenberg grijpstokken, vuilniszakken en veiligheidshesjes uit aan vertegenwoordigers van de verschillende groepen vrijwilligers die zich hadden aangemeld voor de actie Boxtel Schoon. Als blijk van waardering voor hun inzet kregen de vrijwilligers ook een doos appelflappen mee.

Cootje Verzijden en Nellie Verhoeven gingen met omwonenden van de gemeentevijver aan de Dr. Van Helvoortstraat aan de slag. Naast wat achtergebleven badeendjes waarmee tijdens carnaval aandacht werd gevraagd voor behoud van de waterpartij, werden vooral veel flessen uit het water gevist. Nellie haalde er thuis speciaal een schepnet voor. Bij Hoogheemflat 5 troffen leden van de bewonersvereniging talloze lege bierblikjes aan. ,,Schandalig dat die gewoon van het balkon worden gegooid", aldus Leni van den Aker.

Aan de Hamsestraat in Liempde gingen ook jeugdige leden van buurtvereniging Roderweg. Désiré van Laarhoven en Maartje van den Tillaard uit groep 8 van basisschool De Oversteek troffen zelfs spaarlampen aan in de berm. ,,Dat doe je toch niet", verzuchtte het tweetal. Op de vraag of ze zelf ooit rotzooi langs de weg wierpen, keken de twee meiden verontwaardigd. ,,Nee, natuurlijk niet. We zijn immers lid van de Jeugdnatuurwacht", aldus Désiré. ,,Nou ja, een appelkroost soms. Maar die vergaat vanzelf', vult Maartje lachend aan.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Olieenzo Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel