11:51:00    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 oktober 2013 09:16 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2013 11:27 uur

'Zwaar misleid door SintLucas'

\'Zwaar misleid door SintLucas\'

Op de foto: Na archeologisch onderzoek zijn deze week de funderingpalen geboord voor de bouw van een nieuw atelier van SintLucas bij de Levensschool aan de Burgakker.

Milieuvereniging Het Groene Hart voelt zich ’zwaar misleid’ door mbo-school SintLucas. Bestuursvoorzitter Walther Tibosch van de Boxtelse vakinstelling zou hebben toegezegd met de bouw van een nieuw atelier bij de Levensschool aan de Burgakker te wachten tot na een uitspraak van de Raad van State. Nu dat niet is gebeurd heeft Het Groene Hart haar verzoek om de werkzaamheden stil te leggen op het laatste moment ingetrokken.

Voorzitter Adriaan van Abeelen van Het Groene Hart meldt dat hij woensdag, daags voor het voorzieningenverzoek bij de Raad van State, van de advocaat van SintLucas te horen kreeg dat maandag, na afloop van het archeologisch onderzoek direct alle restanten van een oude textielfabriek zijn geruimd.

Het bestuur van SintLucas heeft de bezwaarmakers voor een voldongen feit geplaatst, schrijft Van Abeelen in een brief aan de Raad van State. Daarin geeft hij aan dat hij zijn verzoek om stillegging van de bouw intrekt, zodat de rechtszitting in Den Haag donderdag niet doorging. Het handelen van SintLucas getuigt volgens Van Abeelen van ’weinig respect voor het rechtssysteem’.

De bodemprocedure waarmee Het Groene Hart bij de Raad van State bezwaar aantekent tegen een recente uitspraak van de rechtbank in 's-Hertogenbosch blijft overeind.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies TopSlank Filipe Podium Boxtel Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Doornmalen electro EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Huidtherapie Alfa buisman optiek