RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:04:36    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 juni 2014 09:29 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2014 22:17 uur

'Zuinig' GS verbaast Boxtel

\'Zuinig\' GS verbaast Boxtel

UPDATE - De gemeente Boxtel reageert verbaasd op de beperkte financiën die de provincie wil bijdragen aan de oplossing van de verkeersproblematiek rondom de dubbele overweg in de Tongersestraat. ,,Hiermee nemen we geen genoegen", zegt burgemeester Mark Buijs, die aangeeft ontstemd te zijn over het voornemen van Gedeputeerde Staten.

,,Dit standpunt past niet bij de constructieve en transparante wijze waarop Boxtel met de provincie en het Rijk tot nu toe samen aan een oplossing heeft gewerkt”, stelt het gemeentebestuur. ,,Gedeputeerde Staten lijken niet bereid om tot financieel maatwerk te komen en dat is voor ons onverklaarbaar." Het gemeentebestuur kondigt aan de fracties in Provinciale Staten aan te spreken om het belang van meer steun te onderstrepen. Een tekort aan financiële steun vanuit het provinciehuis maakt de gekozen oplossing in Boxtel (een fietstunnel in de Tongersestraat) onzeker, aldus de gemeente.

GS maakte deze week bekend 125 miljoen euro uit te willen trekken voor de gevolgen van de spoorplannen. Door het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) gaan meer én vaker treinen rijden. Het overgrote deel (112 miljoen euro) reserveert GS voor de gemeente Vught waar een verdiepte spoorbaan wordt aangelegd. Voor de overweg in de Runsdijk (Esch) en de dubbele overweg in Boxtel resteert dan 13 miljoen euro. De aanleg van een fietstunnel in de Tongersestraat is becijferd op een kleine 40 miljoen euro. De helft daarvan komt voor rekening van het Rijk; de andere helft moeten gemeente en provincie samen ophoesten.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies SNS Bank Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel